„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul Jurnaliștilor de radio”. Interesanta alegere a acestora

„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul Jurnaliștilor de radio”. Interesanta alegere a acestora
„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul Jurnaliștilor de radio”
Publicat: 22/06/2022, 16:27

După ce redacția Prosport și cititorii publicației au aflat opțiunile primelor patru jurii, în ordine aleatorie, desigur, vom dezvălui acum ceea ce a votat cel de-al cincilea juriu, cel format din jurnaliștii de radio.

Am avut, așadar, voturile “Juriului antrenorilor”, apoi pe cele date de “Juriul pasionaților de fotbal”, și am continuat cu cele ale “Juriului Prosport”. Ultimul, de până acum, ale cărui preferințe le-am făcut publice, a fost cel al “Juriului jucătorilor”.

Din toate cele patru jurii s-au desprins anumite certitudini în formula de joc imaginată pentru “Naționala 100”, dar și câteva posturi în care titularii se schimbă de la un vot la altul în acest “unsprezece” ideal. Certitudinile sunt date de prezența fundașilor laterali, Dan Petrescu, în dreapta și Cristian Chivu, în stânga, precum și de cea a “libero”-ului Miodrag Belodedici. Asta în ceea ce privește linia de apărare. Acolo unde postul de “stoper”, fundaș central dreapta, a strâns voturi multe fie în dreptul lui Adrian Bumbescu, fie în cel al lui Ioan Andone, așa cum au decis acum și comentatorii radio.

Echipa secolului, votată de „Juriul Jurnaliștilor de radio”

O situație specială avem și pentru postul de portar, acolo unde Helmuth Duckadam a avut cele mai multe voturi în cazul “Juriului antrenorilor” și în cel al “Juriului Prosport”, iar Silviu Lung în cazul “Juriului pasionaților de fotbal” și în cel al “Jucătorilor”, unde a fost alesul acestora, dar la egalitate cu Bogdan Stelea. Și în cazul voturilor date de “Juriul jurnaliștilor de radio” Silviu Lung e primul, dar la mare distanță de urmăritori, practic fără concurență, cum se spune.

Linia mediană rămâne aceeași în absolut toate opțiunile de vot de până acum, și anume Nicolae Dobrin, Gică Popescu, Gheorghe Hagi, Ilie Balaci. Iar în atac, până la exprimarea votului celor din “Juriul jurnaliștilor de radio”, am avut un punct fix în extrema Marius Lăcătuș, și un post de vârf de atac în care Florea Dumitrache a fost, la rândul său, votat de antrenori și jucători, ca și de “pasionați”, doar că, în acest ultim caz, la egalitate cu Adrian Mutu. Același Adrian Mutu a reprezentat și opțiunea clară a “Juriului Prosport”.

De această dată, Florea Dumitrache e, încă o dată, alesul, jurnaliștii de radio văzând în cel căruia i s-a spus “Mopsul” sau “Corsarul roib”, cel mai bun atacant din istoria de o sută de ani a echipei naționale.
Noutatea, absolută până acum, vine, în cazul comentatorilor de radio, din alegerea lor în cazul “extremei”. Astfel, Marius Lăcătuș, prezent până acum în opțiunile de vot ale tuturor juriilor pe primul loc, pe postul său, pierde această poziție în fața altui mare stelist, omul care “a învins Anglia”, Marcel Răducanu, vedeta Borussiei Dortmund!

Iată așadar echipa completă rezultată din voturile celor care au compus “Juriul jurnaliștilor de radio”: SILVIU LUNG – DAN PETRESCU, IOAN ANDONE, MIODRAG BELODEDICI, CRISTI CHIVU – NICOLAE DOBRIN, GICĂ POPESCU, GICĂ HAGI, ILIE BALACI – MARCEL RĂDUCANU, FLOREA DUMITRACHE. Iar selectioner al Nationalei 100 este, si în optiunea jurnalistilor de radio, MIRCEA LUCESCU. Este al patrulea juriu din cele cinci de pânã acum care decide în favoarea acestuia

Să facem cunoștiință însă și cu membrii acestui juriu, al “jurnaliștilor de radio”, oamenii ale căror voturi au determinat formula de mai sus a “Naționalei 100”.

Și începem cu cei mai experimentați, mai titrați, mai valoroși oameni de radio din istorie, jurnaliști care au, împreună, la microfon, mii de meciuri comentate, fără nicio exagerare!

De la Timișoara, practic “vocea lui Poli” decenii la rând, eminentul ziarist Nicolae Secoșan. De la Cluj, în oglindă parcă, zeci de ani și nenumărate meciuri comentate de Teodor Mateescu. Din București, o voce unică și inconfundabilă, cea a lui Ilieeee Dobreeeeeee!!

Tot de la București, dar, practic, ca și Ilie Dobre, de pe (aproape) toate stadioanele țării și ale lumii, inconfundabilul Dumitru Pelican! Toți acești patru corifei, Nicolae Secoșan, Teodor Mateescu, Ilie Dobre și Dumitru Pelican, nume uriașe ale radioului românesc, au fost protagoniștii, decenii la rând, ai celebrei emisiuni “Fotbal minut cu minut” difuzată de Radio România, postul național de radio, sub coordonarea regretatului Gheorghe Minoiu!

Un adevărat om de radio, dar și de presă scrisă, cu peste 50 de ani de experiență, Horațiu Sima, realizator la postul Sport Total FM, ne-a răspuns cu generozitate la rugămintea de a ne oferi viziunea sa în ceea ce înseamnă “Naționala 100”. De la același post de radio, dar reprezentând o cu totul altă generație, vine în întâmpinarea solicitării noastre, Narcis Drejan, o voce de excepție a FM-ului contemporan!

Și tot de la Sport Total FM am primit alegerile făcute de Gabriel Maricescu, realizator și comentator al realităților de azi din sportul românesc.

Nu în ultimul rând, salutăm prezența în juriu a comentatorilor reprezentând generațiile mai tinere, dar la fel de valoroase precum cea a “monștrilor sacri” din Radioul public. Realizatorul celui mai bun program matinal din România, Cătălin Cârnu, totodată comentator și la DigiSport, a votat, ca, de altfel și colegul său Adrian Soare, o voce deosebită și un comentator excepțional al aceluiași post.

Bogdan Pasăre și Robert Șișcă, pe care îi ascultați pe lungimile de undă ale postului Radio România, dar și comentând la Prima Sport, au ales “unsprezece”-le ideal, la rândul lor.

Descoperă campania Prosport despre echipa de vis a primilor 100 de ani din Naționala de Fotbal a României.

Nu rata ocazia să iei parte la scrierea unei pagini din istoria echipei naționale. Votează acum echipa de vis și poți câștiga unul din cele 100 de tricouri ediție limitată Naționala 100!

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului