NETFLIX a lansat cel mai terifiant documentar din 2023. „Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional!”

NETFLIX a lansat cel mai terifiant documentar din 2023. „Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional!”
Publicat: 20/10/2023, 11:23

Netflix a lansat „The Devil on Trial”, cel mai așteptat documentar din 2023. „Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!, avertizează unii abonați Netflix, care au văzut acest film.

Netflix a lansat „The Devil on Trial”, care documentează primul caz din SUA în care posesia demonică a fost invocată de avocații apărării, într-un caz de omucidere. Judecătorul nu a acceptat o asemenea variantă, dar faptul în sine că s-a încercat folosirea ei a devenit filă de istorie.

Procesul, care a început în 1981 în Brookfield, Connecticut, a devenit cunoscut drept „Diavolul m-a pus să fac asta”, un caz extrem de controversat, în care criminalul Arne Cheyenne Johnson, care avea 19 ani la momentul comiterii faptei, a refuzat să-și asume responsabilitatea, invocând că ar fi fost posedat, scrie time.com.

Arne l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit pe Alan Bono, proprietarul apartamentului în care locuia. „The Devil on Trial”, lansat în octombrie de Netflix, include noi înregistrări audio și fotografii ale presupusei posesiuni demonice, precum și reconstituiri fidele și interviuri cu Johnson și cumnații săi: David, Alan și Carl Glatzel.

„Sunt oameni care mint”, a declarat regizorul documentarului, Chris Holt, pentru Netflix. „Dar am discutat cu David și Arne, Alan și Carl, ore în șir și povestea lor nu s-a schimbat. Cred că spun adevărul – dar este interpretarea lor a adevărului, mai degrabă, decât un adevăr absolut. Dar ei cred în asta – și eu cred – tot ce spun e adevărat”.

Cazul Arne Johnson, pe Netflix

Bono a fost ucis cu patru lovituri de cuțit de către Arne. „Nu am rănit pe nimeni, niciodată”, a spus Arne Johnson, în documentar. „Niciodată. Nu am făcut asta. Ați arestat omul greșit”. Detectivul care l-a interogat pe Arne Johnson a declarat că făptașul nu își amintește nimic despre crimă.

În cele din urmă, Arne Johnson a mizat pe auto-apărare și a fost condamnat să ispășească între 10 și 20 de ani de închisoare într-o unitate de maximă securitate.

„Cred în această poveste, cred în apărarea lui”, spune avocatul lui Johnson, Martin Minella, în documentarul Netflix. „Și mai cred că nu l-ar fi reprezentat niciun alt avocat în acest caz”.

Cum se încadrează David Gatzel în această poveste despre demoni

Totuși, documentarul Netflix „The Devil on Trial” se concentrează cu precădere asupra unui alt personaj, David Glatzel, cel mai tânăr dintre cumnații lui Arne Johnson. În 1980, pe când avea 11 ani, susține Glatzel, ar fi fost posedat de diavol, pe care l-ar fi întâlnit în noua casă a lui Arnie și Debbie (sora lui Glatzel).

„Arăta ca diavolul în costum de Halloween”, povestește Glatzel. „Avea ochii negri și m-a speriat cumplit”.

David, Arne, Alan și Carl au vorbit despre această prezență demonică, în documentarul Netflix. Frații mamei lui, Judy, i-au chemat în cele din urmă pe Ed și Lorraine Warren, cei mai celebri investigatori ai paranormalului din lume. Aceștia au devenit adevărate vedete, după implicarea lor în teribilul caz Amityville Horror. Judy și anchetatorii au mers la Biserica Catolică pentru un exorcism.

Când David se lupta, aparent, cu diavolul, Arne ar fi intervenit, deși nu trebuia să facă asta. „Am strigat cât am putut. Lasă copilul în pace! Ia-mă pe mine!”.

„Oh, Dumnezeule, ce ai făcut?”, a urlat din rărunchi Lorraine Warren. Entitatea ar fi trecut din corpul lui David în cel al lui Arnie, care l-a omorât, în cele din urmă, pe bietul Alan Bono.

Cel mai bătrân dintre frații Glatzel, Carl, nu este de acord cu acest scenariu. „Uciderea lui Alan Bono nu a avut legătură cu David. Arne era foarte posesiv cu Debbie. Existau speculații cum că Debbie ar fi avut o aventură cu Arne Bono”.

Legătura dintre „The Devil on Trial” și „The Conjuring”

După proces, Ed și Lorraine Warren au angajat un scriitor, Gerald Brittle, pentru a scrie povestea lui David și Arne. Totul s-a transpus în cartea „The Devil in Connecticut” din 1983, care s-a transformat în 2021 în filmul de succes „The Conjuring: The Devil Made Me Do It”. La acea vreme, părinții lui Glatzel au primit doar 4.500 de dolari pentru a-și vinde povestea, în timp ce soții Warren au câștigat peste 81.000 de dolari.

„Lorraine mi-a zis că o să fiu bogat, de pe urma cărții”, spune David în documentarul Netflix. „Și m-a mințit. Soții Warren s-au îmbogățit de pe urma noastră. Dacă pot profita de voi, o vor face…”.

„The Devil on Trial”, o concluzie cumplită

În 1985, Arne Johnson și Debbie Glatzel s-au căsătorit în închisoare. Arne a fost eliberat un an mai târziu, după 5 ani de detenție, pe bună purtare. Cei doi au fost împreună până la moartea lui Debbie (2021).

Cei patru frați Glatzel au fost profund afectați de poveste și nu au păstrat legătura unii cu alții. După moartea părinților săi, Carl a găsit o scrisoare de la mama lui: „Ei bine, familia a luat medicamentul, în această seara, toate bune și frumoase”. El crede că mama îi administra lui și fraților săi Sominex, un somnifer puternic, pe care îl ascundea în mâncare!

„Dar Sominex are efecte secundare îndelungate asupra oamenilor”, spune Carl. „Schimbări de comportament, creștere în greutate, halucinații. Este foarte posibil ca fratele meu, David, să fi ingerat mai mult Sominex decât trebuia, în acești ani și a început să vadă lucruri. Sau cel puțin să creadă că vede anumite lucruri…”, a încheiat Carl Glatzel.

Sursa foto: Netflix

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...