Netflix se confruntă cu un proces de defăimare din cauza serialului The Unlikely Murderer

Netflix se confruntă cu un proces de defăimare din cauza serialului The Unlikely Murderer
Netflix se confruntă cu un proces de defăimare din cauza serialului The Unlikely Murderer :SURSA FOTO/government.se
Publicat: 16/11/2021, 19:18

Netflix se confruntă cu un proces de defăimare în Suedia din cauza serialului dramatic The Unlikely Murderer, care îl implică pe principalul suspect în cazul nerezolvat al uciderii în 1986 a premierului suedez Olof Palme.

În serialul The Unlikely Murderer prezință modul în care premierul Olof Palme a fost asasinat în plină stradă. El a fost împușcat în spate de atacatorul său în seara zilei de 28 februarie 1986, după ce a ieșit dintr-un cinematograf din Stockholm împreună cu soția sa, după ce și-a concediat gărzile de corp pentru acea seară.

Criminalul, pe numele său Stig Folke Wilhelm Engström a fugit de la locul faptei și l-a lăsat pe bărbatul de 59 de ani să moară într-o baltă de sânge pe trotuar.

Bărbatul fusese audiat de oamenii legii la sfârșitul anilor 1980, dar a fost scos de pe lista suspecților la momentul respectiv. El se prezentase ca martor în noaptea crimei, acordând interviuri presei suedeze și criticând ancheta poliție, potrivit Antena 3.

Gigantul Netflix este acuzat ă a introdus elemente „complet nefondate” în scenariul său.

Stig Engstrom a devenit cunoscut sub numele de Skandia Man, deoarece a lucrat pentru compania de asigurări Skandia. El a lucrat până târziu în seara crimei la sediul firmei, în apropiere de locul crimei. Se știe că Engstrom a fost prezent la locul crimei. El a fost interogat de poliție de mai multe ori, dar a fost rapid eliminat din rândul suspecților.

El a mințit cu privire la momentele de după crimă, susținând chiar că a încercat să-l resusciteze pe Palme. În cele din urmă s-a sinucis în 2000. El a fost identificat pentru prima dată ca suspect de către jurnalistul Thomas Pettersson, iar poliția a început să îl cerceteze pe Engstrom la 18 ani după moartea acestuia.

Potrivit plângerii, pe care AFP a putut să o consulte, acuzarea sa directă în serialul Netflix „The improbable murderer of Olof Palme” este un „caz foarte clar de defăimare”.