Nicolae Ciucă, despre evenimentul bursier al ultimilor ani. „Planuri mari de investiții, estimate la peste 7 miliarde de euro, până în anul 2030”

Nicolae Ciucă, despre evenimentul bursier al ultimilor ani. Planuri mari de investiții, estimate la peste 7 miliarde de euro, până în anul 2030
Bărbat din Neamț, păcălit să cumpere acțiuni false la Hidroelectrica în valoare de 4600 lei / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 12/07/2023, 12:04
Actualizat: 12/07/2023, 12:22

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, prezent și el la evenimentul de listare a companiei Hidroelectrica S.A. la Bursa de Valori București, a declarat că este o decizie corectă și oportună pentru cea mai mare companie cu capital majoritar de stat din România și cea mai profitabilă companie din țara noastră. Președintele PNL a mai punctat că succesul listării la bursă va fi, cu siguranță, doar începutul și că reprezintă rezultatul unui efort colectiv. 

Compania Hidroelectrica a fost listată, miercuri, la Bursa de Valori București (BVB),  în prezența premierului Marcel Ciolacu, a președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, a ministrului Energiei, Sebastian Burduja, a reprezentanţilor pieţei financiar-bancare și ai autorităţii publice centrale, dar și unor directori de companii.

Fostul premier Nicolae Ciucă susține că evenimentul bursier de miercuri reprezintă o dovadă clară că economia românească se deschide mai mult către piață și către investitori.

Ne uităm la rezultatele financiare remarcabile de anul trecut ale Hidroelectrica – venituri de peste 9 miliarde de lei și profituri de peste 4 miliarde de lei -, dar vedem și planuri mari de investiții, estimate la peste 7 miliarde de euro până în anul 2030″, a declarat președintele Senatului.

„Este o zi istorică pentru Bursa de Valori București”

„Este ziua în care compania Hidroelectrica intră la tranzacționare și stabilește astfel un nou record pentru oferta publică inițială (IPO) la bursa  românească. Se încheie astfel procesul de listare al Hidroelectrica, o decizie corectă și oportună, la care sunt foarte mândru că am putut contribui, împreună cu alți colegi din guvern, în perioada în care am fost premier.

Cea mai mare companie cu capital majoritar de stat din România și cea mai profitabilă companie din țara noastră primește astfel noi oportunități pe piață și noi finanțări, iar Bursa de Valori București se consolidează, reafirmând astfel vitalitatea pieței de capital din România. Listarea Hidroelectrica, cel mai așteptat eveniment bursier al ultimilor ani la București, este o realizare remarcabilă pentru țara noastră, pentru piața de capital și pentru industria energetică.

Se prezintă astăzi în fața investitorilor o companie care a dovedit în ultimii ani, fără nicio îndoială, că poate sta alături de marile companii internaționale din sectorul energetic. Felicit echipa care a făcut posibilă această listare, în integralitatea sa: decidenții ministeriali, prezenți aici în sală, reprezentanții acționarilor, conducerea executivă a Hidroelectrica, consultanții, consorțiul bancar pentru listare și, desigur, reprezentanții Bursei de Valori București, ai ASF și ai BNR”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Acționarii companiei au fost pilonii pe care s-a construit această realizare”

„Această listare reprezintă rezultatul unui efort colectiv. Acționarii companiei au fost pilonii pe care s-a construit această realizare, consultanții și consorțiul de bănci au adus expertiză și ghidare strategică, asigurând succesul acestei listări. În tot acest proces, autoritățile și instituțiile de supraveghere au fost parteneri esențiali, oferind un cadru legislativ adecvat și sprijinind dezvoltarea sectorului energetic.

Evenimentul bursier de azi e o probă clară că economia românească se deschide mai mult către piață și către investitori, că integrează tot mai clar principiile liberei concurențe, care aduce la dezvoltare. Ne uităm la rezultatele financiare remarcabile de anul trecut ale Hidroelectrica – venituri de peste 9 miliarde de lei și profituri de peste 4 miliarde de lei – dar vedem și planuri mari de investiții, estimate la peste 7 miliarde de euro până în anul 2030.”

„Continuăm să susținem realizarea investițiilor majore care vor aduce creștere economică”

„Subliniez că listarea Hidroelectrica la bursă este rezultatul unei viziuni a prosperității pentru România și pentru români, al unei abordări liberale, pro-capitaliste, a economiei românești. Succesul listării la bursă va fi, cu siguranță, doar începutul. Sunt convins că echipa Hidroelectrica va continua să dezvolte și să diversifice afacerile, să exploreze noi oportunități și să contribuie la creșterea durabilă a economiei românești.

Reafirm, în final, angajamentul ferm al actualei coaliții, și aici sunt convins că sunt în asentimentul domnului prim-ministru, pentru dezvoltarea României și prosperitatea românilor. Continuăm să susținem realizarea investițiilor majore care vor aduce creștere economică, stabilitate și condiții de trai mai bune pentru români”, a conchis Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a lăudat și el performanțele Hidroelectrica

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la rândul său, că „trăim astăzi un moment istoric pentru România” și anume „listarea la bursă a celui mai important național de energie, Hidroelectrica, cea mai importantă companie din energie”.

Acesta a lăudat performanțele companiei, dar și faptul că, în toată această perioade de criză economică, accentuată și de contextul geopolitic, Hidroelectrica a furnizat energie electrică la un preț corect.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu, după listarea la bursă a Hidroelectrica, „perla energetică” a țării. „Moment istoric. Este şi va rămâne compania românilor!”

EXCLUSIV | Președintele ASF, Nicu Marcu, despre listarea Hidroelectrica: „Ne aflăm într-un moment de mare succes pentru piața de capital din România”

HIDROELECTRICA face o nouă ofertă de preţ consumatorilor casnici. Ce documente sunt necesare

Anunț important pentru clienții Hidroelectrica. Facturile pe februarie 2023 au început să fie emise

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×