Nicolae Ciucă, despre majorarea pensiilor: Sunt ipoteze de la 10% la 15%

Nicolae Ciucă, despre majorarea pensiilor: Sunt ipoteze de la 10% la 15%
Premierul Nicolae Ciucă. Sursa: MEDIAFAX FOTO/AP
Publicat: 28/09/2022, 07:54

Premierul Nicolae Ciucă spune că își „păstrează partea de responsabilitate”, atunci când este întrebat despre procentul cu care pensiile ar urma să crească de la începutul anului viitor. În prezent, spune șeful Guvernului, există doar ipoteze legate de procentul de majorare.

Premierul Nicolae Ciucă a înaintat mai multe ipoteze în privința creșterii pensiilor, în contextul în care tot mai mulți politicieni avansează procente diferite.

„Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate.

Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili.

Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă într-un interviu difuzat, marţi seară, de Antena 3.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, luni, în emisiuinea Talk News de la Profit News TV că există din partea tuturor formațiunilor politice care fac parte din coaliție dorința de a crește pensiile.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț de ultim moment despre pensii și salarii. Ce propunere a înaintat PSD premierului Ciucă
Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț de ultim moment despre pensii și salarii. Ce propunere a înaintat PSD premierului Ciucă / Sursa FOTO: screenshot

Marius Budăi: „PSD propune o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% din 2023”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, la Antena 3, că pensiile ar trebui să crească cu cel puțin 10% din 2023 și pentru există deschidere din partea partenerilor de coaliție de la PNL pentru ca acest lucru să devină realitate.

„Noi, Partidul Social Democrat am propus unele măsuri pe care le discutăm în coaliție și sigur atunci când propui o măsură trebuie ai în spate și anumite analize. Noi ne-am bazat foarte mult pe cifrele de la Comisia Națională de Prognoză, pe cifrele de la Institutul Național de Statistică, pe cifrele de la Eurostat, pe cifrele de pe site-ul Ministerului Finanțelor și refer la execuția bugetară și, bineînțeles, pe evoluția prețurilor și ținând cont de ceea ce s-a întâmplat la început de an, majorarea de 10 % a valorii punctului de pensie, majorarea cu 25 % a pensiei minime și următoarele pachete sociale”, a declarat ministrul Muncii.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase