Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei: ”Forţele Navale Române au un rol deosebit de important în asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre” | VIDEO

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei: ”Forţele Navale Române au un rol deosebit de important în asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre” | VIDEO
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă
Publicat: 15/08/2021, 11:48
Actualizat: 15/08/2021, 11:49

Nicolae Ciucă – ministrul Apărării – a transmis un mesaj Forţelor Navale Române, de Ziua Marinei, precizând că acestea au un rol foarte important în ceea ce privește securitatea din regiunea Mării Negre.

Ministrul Apărării a transmis, totodată, și ”gânduri de recunoștință” pentru marinarii militari sau civili care și-au pierdut viața la datorie, de-a lungul timpului.

”La ceas aniversar, transmit preţuirea mea tuturor celor care şi-au legat cariera şi destinul de această profesie, purtând drapelul şi renumele României pe mările şi oceanele lumii. În acelaşi timp, gândurile mele de recunoştinţă se îndreaptă către marinarii militari sau civili căzuţi la datorie. Forţele Navale Române au un rol deosebit de important în asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre”, a transmis ministrul Apărării într-un mesaj video postat pe pagina sa de socializare.

Nicolae Ciucă: ”Cea mai de preţ resursă a noastră rămâne omul”

Ministrul Nicolae Ciucă a mai spus, în mesajul său, că trebuie pus accent pe dezvoltarea şi modernizarea capabilităţilor naţionale, iar menţinerea unui nivel crescut al pregătirii profesionale este un demers esențial.

Omul, în ultimă instanță, dincolo de tehnica de luptă, rămâne cea mai de preț resursă, a reamintit Nicolae Ciucă, fiind convins că Forțele Navale Române își vor îndeplini, cu succes, toate misiunile de luptă.

”Cea mai de preţ resursă a noastră rămâne omul, iar dumneavoastră v-aţi demonstrat profesionalismul prin participarea la grupările permanente ale NATO şi la numeroase exerciţii multinaţionale. Sunt convins că Forţele Navale vor fi capabile să aibă de fiecare dată un răspuns cât se poate de oportun la tot ceea ce înseamnă îndeplinirea misiunilor de luptă.

Vă felicit, de asemenea, pentru implicarea în proiecte de responsabilitate socială. Marşul navei-şcoală „Mircea” în jurul lumii va aduce în atenţia opiniei publice globale efectele negative produse de încălzirea şi poluarea apelor din mări şi oceane”, a mai spus ministrul Nicolae Ciucă.

”Dragi marinari militari, activi, în rezervă sau în retragere, vă transmit aprecierea mea şi a conducerii Ministerului Apărării Naţionale pentru dăruirea şi profesionalismul cu care vă serviţi ţara. La mulţi ani şi vânt bun din pupa!”

Nicolae Ciucă

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUPLUL care a DĂRÂMAT gardul de la Târgul de Crăciun, un nou PROTEST! VIDEO
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...