Nicușor Dan anunță lucrări la rețeaua de termoficare cu bani din credite!

Nicușor Dan anunță lucrări la rețeaua de termoficare cu bani din credite!
Publicat: 09/02/2021, 13:57

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că Municipalitatea va demara mai multe lucrări de refacere a rețelei de termoficare, pentru care, însă, nu sunt bani prevăzuți. Ca atare, edilul spune că va solicita Executivului exitinderea limitei de creditare!

„Am spus din campanie, am spus de la începutul mandatului că termoficarea este o prioritate pentru că ştim cu toţii care este calitatea serviciului de termoficare în Bucureşti şi ca să refacem reţeaua de termoficare trebuie muncă şi trebuie bani, în niciun caz nu patetisme şi declaraţii pompoase pe la televiziuni.

„Începem azi un tronson de 13 km, aici în zona Ferentari, este unul din cele 5 tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta”

Începem azi un tronson de 13 km, aici în zona Ferentari, este unul din cele 5 tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. O să vă arăt pe hartă aici, suntem în zona asta, deci acesta are 13 km şi anul acesta ne propunem să mai facem în zona Pantelimon 12 km, în zona Colentina 9 km, în zona Victoriei 11 şi în zona Berceni 8 km. În total 53 de km.

„Dacă acest tronson este bun, este posibil ca prin intermediul lui, în momente de avarii, să duci agentul termic de la una din centrale în cartiere”

La ce e important tronsonul acesta? În primul rând că deserveşte cartierele din jur – Rahova, Ferentari, Sebastian – dar este foarte important pentru că este în zona de influenţă de la două centrale: Progresu şi Grozăveşti. Dacă acest tronson este bun, este posibil ca prin intermediul lui, în momente de avarii, să duci agentul termic de la una din centrale în cartiere. În momentul ăsta, asta nu e posibil”, a declarat marți Nicușor Dan.

Edilul spune că aceste lucrări vor costa 300 de milioane de lei, bani pe care primăria vrea să-i obțină prin creditare.

„Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare”

Valoarea totală a lucrărilor pe cele 5 segmente pe care vi le-am arătat, cele 5 segmente albastre este de 300 de milioane de lei, care sunt prevăzuţi a fi finanţaţi din bugetul local. După cum ştiţi aceşti bani nu există în momentul de faţă, urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar, în care Primăria Capitalei este de doi ani, este să punem datoriile în bugetul de 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite. Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare”, a declarat Nicușor Dan, marți, într-o conferință de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase