Nicușor Dan, despre vaccinarea anti-COVID: Calea cea mai sigură de a reveni la normalitate

Nicușor Dan, despre vaccinarea anti-COVID: Calea cea mai sigură de a reveni la normalitate
Nicușor Dan, despre vaccinarea anti-COVID: Calea cea mai sigură de a reveni la normalitate / Primarul Capitalei, Nicușor Dan (FOTO: Alexandra Pandrea / Gândul)
Publicat: 29/12/2020, 06:37

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat, luni seară, la începutul ședinței Consiliului General al Municipiului București, că este „o veste bună” începerea campaniei naționale de vaccinare, iar Primăria București va susține cu tot ce poate acest demers.

Nicușor Dan consideră că vaccinarea este „calea cea mai sigură de a reveni la normalitate”, fiind un lucru ”util”.

CGMB a discutat, luni seară, numirea reprezentanților proprii în Comitetul de vaccinare împotriva Covid.

„Este o veste bună pentru Bucureşti, pentru România, că acest proces de vaccinare începe. Este calea cea mai sigură de a reveni la normalitate şi, din punct de vedere instituţional, Primăria Capitalei sprijină cu tot ce este legal şi cu tot ce poate acest proces de vaccinare”, a declarat Nicuşor Dan, în debutul şedinţei.

Edilul Capitalei a transmis şi un mesaj legat de vaccinare: „Mesajul meu personal este că vaccinarea împotriva coronavirusului este un lucru util. Respect şi opinia contrară, însă opinia mea fermă şi totala susţinere pentru procesul de vaccinare a populaţiei pentru că este vorba de a proteja comunitatea de acest virus care ne-a schimbat vieţile în ultimele luni”.

Campania de vaccinare a fost demarată duminică în România, cu personalul din secţiile de Boli infecţioase din zece spitale aflate în prima linie.

Nicușor Dan anunță că desființarea companiilor municipale intră în linie dreaptă: „Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil”

Primarul general, Nicușor Dan, explică, pe Facebook, care sunt etapele de desființare a celor peste 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea. Anunțul este publicat pe rețeaua de socializare luni, cu câteva ore înainte de ședința Consiliului General al Muncipiului București în care se va decide înființarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale.

În ultima ședință de Consiliu General, spune Nicușor Dan, a fost schimbată componența adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administrație, iar noile consilii de administrație, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desființarea companiilor.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult