Nicușor Dan, nevaccinat la întâlnirea de lucru de la Guvern: „Săptămâna asta mă vaccinez. Azi sau în weekend”

Nicușor Dan, nevaccinat la întâlnirea de lucru de la Guvern: „Săptămâna asta mă vaccinez. Azi sau în weekend”
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei / Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 03/12/2021, 15:41
Actualizat: 03/12/2021, 15:52

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mers vineri la Guvern pentru întâlnirea de lucru privind subvenția la gigacalorie și a fost nevoit să prezinte un test COVID negativ pentru a putea intra, fiind în continuare nevaccinat. El a negat cu tărie că ar fi antivaccinist.

În urmă cu exact o săptămână, Nicușor Dan spunea că în această săptămână își va face prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Vineri, primarul Capitalei a mers la guvern, iar pentru a avea acces a prezentat un test COVID, fiind în continuare nevaccinat.

„Am intrat pe baza unui test. Săptămâna asta mă vaccinez. Azi sau în weekend. Nu pot să spun (ce vaccin va face – n.r.), dar în două doze. Ca să lămurim: am trecut prin boală, am avut imunitate naturală, am spus apoi că fac investigații și mă voi vaccina, ceea ce voi face”, a afirmat Nicușor Dan.

Primarul general neagă că ar fi antivaccinist

Primarul Capitalei a spus în mai multe rânduri, întrebat de jurnaliști, că nu s-a vaccinat anti-COVID pentru că în urmă cu aproximativ jumătate de an a fost infectat cu noul coronavirus, după ce fetiţa sa a contractat infecţia la grădiniţă. Întrebat dacă este „antivaccinist”, Nicuşor Dan a negat vehement: „Nicidecum, nicidecum!”.

Primarul general a afirmat, vineri, la ieșirea de la discuția cu premierul Nicolae Ciucă, că una dintre temele întâlnirii a fost subvenția la căldură în această iarnă.

„Discuția a fost că bugetul pe 2022 este în lucru, și discuția a fost care sunt urgențele până la finalul anului 2021 și care este necesarul începând cu 2022. Răspunsul final o să fie, pentru cei ca noi, care au nevoie în special pe anul 2022, va veni prin bugetul de stat”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a mai spus că există două tarife, cel total, de producție, care va fi văzut până la sfârșitul anului, și va fi până la 13 ianuarie, când are loc scăderea de TVA, aproximativ 980 de lei, iar după scăderea TVA-ului, va fi aproximativ 870 de lei.

Nicușor Dan a cerut o creștere a prețului la gigacalorie de la 164 de lei la 280 de lei

El a explicat, vinerea trecută, de ce a propus creșterea prețului la gigacalorie de la 164 de lei la 280 de lei, de la 1 decembrie.

„Propunerea pe care am făcut-o de la 1 decembrie, prețul pe gigacalorie să fie 280 de lei cu tot cu TVA, a rezultat dintr-o discuție cu consilierii din majoritate, îmbrățișată de PNL și PMP, nu şi de către USR, iar PSD s-a pronunţat public împotriva măririi tarifelor. Până la o nouă hotărâre de Consiliu General, care să stabilească tarifele pentru populaţie, bucureştenii vor plăti cât plătesc din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie (…)

Propunerea se bazează pe o evaluare a creșterii de preț (…)

Acest tarif de 164 de lei nu s-a mai mărit din anul 2011. Ne-am uitat și la prețurile gigacaloriei din orașele din țară. Acolo erau între 200 și 280 pe gigacalorie”, a anunțat, vineri, Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase