Nicușor Dan și Costică Constanda au bătut palma, în sfârșit. La ce înțelegere au ajuns

Nicușor Dan și Costică Constanda au bătut palma, în sfârșit. La ce înțelegere au ajuns
Publicat: 03/06/2022, 15:16

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, că a semnat, în sfârșit, un acord cu familia Constanda, pentru a plăti eșalonat datoria de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are către omul de afaceri.

„În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți. Acordul prevede eșalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăți lunare până la stingerea întregii datorii”,a anunțat, vineri, Nicușor Dan.

Edilul mai precizează că potrivit înțelegerii, conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate pe perioada derulării acordului.

„Acesta este punctul final al negocierilor purtate de mai bine de un an de zile, în care un rol important l-a avut și Comisia Constanda din primărie, cea care a avut mai multe întâlniri dedicate găsirii de soluții la această problemă (atât întâlniri interne, cât și cu familia ori avocații familiei Constanda). Subliniez, de asemenea, că aceasta este ultima eșalonare de datorii dintr-un șir de eșalonări pe care am fost obligat să le fac de la preluarea mandatului, pentru a repune pe picioare PMB din punct de vedere financiar și pentru a-i reface credibilitatea pe piața financiar-bancară. Reamintesc aici că am avut negocieri în urma cărora am reușit să eșalonăm mai multe datorii lăsate de administrația Firea și menționez aici doar patru dintre ele: datoria STB către ANAF, datoria municipalității pentru autobuzele Otokar cumpărate și neplătite, datoria pentru stațiile de autobuz, datoria pentru iluminatul de sărbători 2020-2021 (antamat și acesta în perioada Firea)”, conchide edilul.

Mai multe detalii despre acest litigiu pot fi citite AICI.

Primăria Capitalei a avut, la începutul lunii trecute, conturile blocate, din cauza litigiului cu familia Constanda, iar investițiile din Capitală au fost oprite.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult