Noi detalii despre starea de sănătate a actorului Alexandru Arșinel, după ce a ajuns de urgență la spital. Medicii sunt rezervați

Noi detalii despre starea de sănătate a actorului Alexandru Arșinel, după ce a ajuns de urgență la spital. Medicii sunt rezervați
Actorul Alexandru Arșinel / FOTO: Mediafax Foto Andreea Alexandru
Publicat: 20/08/2022, 23:24
Actualizat: 20/08/2022, 23:25

Alexandru Arșinel (83 de ani) a ajuns, în urmă cu aproximativ două luni, într-un cămin privat după ce ar fi acuzat o cădere psihică. Însă, starea de sănătate a actorului s-a deteriorat rapid și a ajuns de urgență la spital, acolo unde medicii s-au declarat rezervați.

Ajuns cu ambulanța la spital, de la azilul unde fusese internat la finalul lui iunie, în stare de inconștiență și fără posibilitatea de a urina, ceea ce a făcut ca prognosticul doctorilor să fie rezervat.

Mai mult, i se face consult neurologic în fiecare zi și i se schimbă frecvent tratamentele cu antibiotice, pentru că ar fi suferit și multiple infecții nosocomiale.

Conform specialiștilor, infecția nosocomială sau intraspitalicească este acea infecție care nu este prezentă sau care nu se află în perioada de incubație în momentul în care pacientul s-a internat în spital, ci se supraadaugă bolii pentru care pacientul s-a internat.

Infecțiile nosocomiale pot să fie în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale.

Acest tip de infecție se produce într-un spital, fie între pacienți de boli diferite care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau purtători proveniți din rândul personalului de îngrijire. De obicei, această infecție este post-operatorie.

Primele problemele de sănătate ale actorului au apărut în luna februarie

Primele problemele de sănătate ale actorului Alexandru Arșinel au apărut la începutul acestui an, în februarie, când ajungea la spital, cu ambulanța, după ce i s-a făcut rău în locuința sa.

A fost conștient și cooperant în timpul primului consult, de acasă, apoi i s-au făcut investigații amănunțite și a fost diagnosticat. Atunci, Alexandru Arșinel a refuzat internarea și revenit acasă, amintește Cancan.

Vă recomandăm și:

Primele declarații ale fiului lui Alexandru Arșinel după apariția informațiilor că și-a internat tatăl într-un cămin: „Lumea este rea”

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult