Noi metode găsite de ESCROCI pentru a-i stoarce de bani utilizatorii de Facebook. O constănțeancă dezvăluie capcana întinsă de răufăcători

Noi metode găsite de ESCROCI pentru a-i stoarce de bani utilizatorii de Facebook. O constănțeancă dezvăluie capcana întinsă de răufăcători
Sursa foto: Pixabay/Tumisu - Caracter ilustrativ
Publicat: 07/03/2024, 10:24

Platformele de socializare sunt adesea terenul de joacă al escrocilor, iar utilizatorii pot cădea ușor pradă unor scheme sofisticate menite să le golească conturile bancare.

O nouă metodă de înșelăciune a fost descoperită pe Facebook, unde escrocii încearcă să obțină acces la conturile utilizatorilor sub pretextul rezolvării unor probleme tehnice.

Recent, o constănțeancă a fost victima acestei fraude, primind mesaje suspecte de la un „prieten” de pe lista sa de Facebook.

Mesajele primite de la acest așa-zis prieten de pe Facebook pretindeau că utilizatorul respectiv întâmpină probleme cu conectarea la contul său și solicita un cod pentru a rezolva situația.

Iată schema de fraudă prin care a trecut constănțeanca:

„ Am primit anumite mesaje din partea unor prieteni, din lista mea de pe Facebook, potrivit cărora anunțau că au o problemă la conectare pe pagina de Facebook.

Trebuia să primesc un anumit cod, pe care eu îl dezvăluiam pentru ca, mai apoi, ei să aibă acces înapoi la propriul cont.

Mi s-a părut ciudat, mai ales că exprimarea din mesaj era corectă din punct de vedere gramatical, iar respectiva prietenă, fiind de la țară și având mai puțină carte, avea cu totul altă exprimare și, evident, greșeli gramaticale“, a spus constanțeanca, potrivit replicaonline.ro.

N-a luat în seamă mesajul, iar mai târziu primește un nou semnal, de la aceeași… așa-zisă prietenă.

„Bună, am nevoie de ajutorul tău, te rog să nu te superi. De fapt, am încercat să mă conectez la Facebook pe noul meu telefon când Facebook m-a restricționat și mi-a cerut să-mi confirm contul obținând un cod de conectare de la trei dintre prietenii mei“, spune victima schemei de fraudă de pe Facebook.

„Mă întrebau dacă vreau să investesc în Bitcoin”

Ulterior, escrocii au încercat să păcălească femeia, sugerându-i să investească în Bitcoin, sub pretextul unor profituri rapide și substanțiale, însă constănțeanca a fost prudentă și nu a căzut în capcana lor, realizând la timp că era vorba despre o altă încercare de fraudare.

„Mai târziu, am primit un nou mesaj cu întrebarea dacă vreau să investesc în Bitcoin. Copilul meu m-a atenționat că pot fi hackeri care vor să-mi spargă contul.”, a mai povestit femeia.

„Nu am crezut niciodată că mineritul bitcoin este real. Am investit 300 euro și am primit 3.360 euro înapoi în 2 ore de la investiție… Dumnezeu să vă binecuvânteze! Pentru munca voastră bună, ar trebui să-i trimiteți un mesaj să înceapă și ei să investească”, este mesajul cu îndemnarea pentru a investi în bitcoin pe care l-a primit femeia de la escroci.

Astfel de metode de înșelăciune sunt tot mai frecvente pe platformele de socializare și este important ca utilizatorii să fie vigilenți și să evite să dezvăluie informații personale sau să răspundă la mesaje suspecte.

De asemenea, investițiile în criptomonede ar trebui făcute cu precauție și după o cercetare atentă, pentru a evita să deveniți victimele escrocilor din mediul online

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice