NuScale atrage investiții de 125 de milioane dolari pentru reactoarele modulare mici, pe măsura ce avansează cu listarea la bursă

NuScale atrage investiții de 125 de milioane dolari pentru reactoarele modulare mici, pe măsura ce avansează cu listarea la bursă
Sursa FOTO: nuscalepower.com
Publicat: 08/04/2022, 17:30
Actualizat: 08/04/2022, 17:39

Compania americană siderurgică Nucor angajeaza 15 milioane de dolari în planurile dezvoltatorului de reactoare modulare mici NuScale, pentru a fi listata la bursă. NuScale și-a anunțat inca din decembrie planurile de a fi listată la bursă prin fuziune cu Spring Valley Acquisition Corp, cu scopul de a înființa o nouă entitate sub numele de NuScale Power Corporation.

NuScale a declarat că scopul fuziunii este de a crea o companie energetică unica de acest tip, pregătită să alimenteze tranziția energetică globală prin furnizarea de energie nucleară sigură, scalabilă și de încredere, fără emisii de carbon. Nucor este cea mai mare și mai diversificată companie siderurgică și de produse din oțel din America de Nord.

Nucor are peste 300 de unități de operare și este, de asemenea, cel mai mare reciclator din America de Nord, procesând aproximativ 20 de milioane de tone de deșeuri feroase anual pentru a produce oțel nou, care este 100% reciclabil la sfârșitul duratei sale de viață utilă.

Președintele și directorul executiv al Nucor, Leon Topalian, a declarat că sustenabilitatea primeaza in deciziile de afaceri ale companiilor și, în calitate de cel mai mare producător de oțel din America și un consumator important de energie, cauta surse sigure și fiabile de producere a energiei, care să fie în concordanță cu obiectivele de sustenabilitate ale companiei.

Prima centrală electrică NuScale Voygr SMR

În decembrie 2021, NuScale a anunțat rebranding-ul portofoliului său SMR și a introdus numele oficial Voygr. Proiectul emblematic va consta în proiectarea centralei electrice scalabile Voygr-12, care poate găzdui până la 12 module de putere, rezultând o putere brută totală de 924 MW. NuScale oferă, de asemenea, soluții de centrale electrice scalabile mai mici – Voygr-4 cu patru module (308 MW) și Voygr-6 cu șase module (462 MW).

În august 2020, SMR NuScale a devenit primul și singurul SMR care a primit aprobarea de proiectare de la Comisia de Reglementare Nucleară din SUA. Procesul de licentiere a durat peste 10 ani, implicand organizatii de cercetare si inginerie din SUA si internationale, costând peste 500 milioane dolari.

NuScale și actionarul Fluor avanseaza proiectul Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS), pentru ceea ce ar putea fi primul proiect SMR din lume. UAMPS este programat să depună o cerere de licență de construcție în 2023 și își propune să înceapă exploatarea comercială a primului modul în 2029.

Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala (JBIC) intră cu o investitie strategica de 110 milioane USD in actionariatul NuScale Power

Intrarea Băncii Japoniei pentru Cooperare Internationala (JBIC) cu o investitie strategica de 110 milioane USD in actionariatul NuScale Power, prin achizitie de la Fluor Corporation, care ramane proprietarul majiritar al NuScale, dovedeste interesul international pentru aceasta tehnologie.

Japan Bank for International Cooperation (JBIC) s-a alăturat NuScale Innovation, LLC (JNI) pentru a realiza o investiție strategică de 110 milioane de dolari în NuScale printr-o achiziție de capital de la Fluor Corporation, care rămâne proprietarul majoritar al NuScale. Această investiție reprezintă o extindere a cooperării SUA-Japonia pentru a progresa în implementarea tehnologiei avansate de energie nucleară.

În 2021, NuScale a primit investiții semnificative de la companii japoneze, JGC Corporation (JGC) și IHI Corporation (IHI), semnalând interesul japonez și global in crestere pentru NuScale, ca soluție principală pentru decarbonare. Investiția va consolida poziția JNI ca al doilea cel mai mare investitor în NuScale Power.
În decembrie 2021, guvernul japonez a anunțat că a început discuțiile privind noua strategie de energie curată pentru a ajunge la net zero până în 2050, iar dezvoltarea tehnologiei nucleare va juca un rol crucial în realizarea acestei viziuni neutre din punct de vedere al carbonului.

Interes internațional pentru tehnologia NuScale

Din ce in ce mai multe tari sunt interesate de tehnologia inovatoare SMR a NuScale si sunt deja semnate Memorandum de cooperare cu companii din diverse tari, precum: KGHM si PBE, Polonia; Energy Holding, Bulgaria; OPG, Prodigy Clean Energy, BWXT, Canada; CEZ, Cehia etc.

Parteneriatul public-privat intre NuScale, Fluor și Departamentul de Energie SUA, oferă o platformă robustă pentru a facilita implementarea rapidă a energiei sigure, accesibile și fără carbon de la NuScale la nivel international.

NuScale în România

Compania americană NuScale Power și Societatea Națională Nuclearelectrica au convenit să lucreze în vederea instalării unei centrale NuScale SMR în țara noastră în acest deceniu. Sursa de energie cu zero emisii de carbon va contribui la asigurarea autonomiei energetice si la atingerea țintelor de reducere a emisiilor de CO2 asumate de România.

Implementarea SMR va sprijini comunitățile românești tranziția către energia verde, continuând în același timp să ofere beneficii economice locale.
România plănuiește să reducă emisiile de carbon cu 55% până în 2030 și să reducă dependența de importuri de combustibili fosili de la 20,8% la 17,8% în 2030. Energia nucleară, care contribuie în prezent cu 33% la producția de energie fără emisii a țării va avea un rol esențial în asigurarea stabilitatii energetice a Romaniei, reducerea importurilor si realizarea obiectivelor de decarbonizare, precum și in asigurarea tranziției energetice către o economie fără carbon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
Dulceață de vișine și rubarbă. Delicatesă pentru zilele toride de vară
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Prima generație cu o rată a cancerului mai mare decât a părinților
×