O cunoscută jurnalistă britanică a murit la 40 de ani. Deborah James suferea de cancer de colon

O cunoscută jurnalistă britanică a murit la 40 de ani. Deborah James suferea de cancer de colon
Sursa foto: Instagram Deborah James
Publicat: 30/06/2022, 13:02

Cunoscuta jurnalistă BBC Deborah James a murit miercuri, la 40 de ani, din cauza unui cancer agresiv.

În ultimele luni, vedeta BBC a fost îngrijită la domiciliu, după ce medicii i-au spus că nu mai poate fi salvată.

Deborah James, mamă a doi copii, a fost diagnosticată cu cancer de colon în urmă cu șase ani.

„O inspirație” pentru cei din jur

Rudele au descris-o ca fiind „minunată” și o „inspirație”, transmite BBC.

„Suntem profund îndurerați să anunțăm moartea lui Deborah James, cea mai uimitoare soție, fiică, soră, mămică”, a scris familia prezentatoarei într-o postare pe Instagram.

Femeia a murit liniștită, înconjurată de cei dragi. Aceasta și-a împărtășit experiența teribilă a cancerului „pentru a crește gradul de conștientizare, pentru a distruge barierele, a contesta tabuurile și pentru a schimba modul de vorbire despre cancer”.

Deborah a fost lăudată pentru abordarea ei în discuțiile despre cancer. Ea a vorbit inclusiv despre experiențele ei din timpul tratamentului și despre modul de viață, încă de când a fost diagnosticată, în 2016.

În calitate de director adjunct de școală, Deborah a demarat un blog în care scria despre boala ei și ulterior a scris pentru The Sun, apoi a realizat un podcast la BBC.

În data de 9 mai, femeia a anunțat că nu mai primește îngrijire activă și nu știe cât timp mai are de trăit. „Corpul meu nu mai poate continua”, a spus Deborah.

Sursa foto: Instagram Deborah James

Discurs amuzant despre boala mortală

Deborah a organizat o campanie despre cancerul la colon, sfătuindu-i pe toți oamenii să meargă la doctor și să nu ignore simptomele.

După una din operațiile sale, după anestezie, vedeta a comandat online un costum în formă de… fecale, pe care l-a purtat în timpul podcast-ului său.

După ultimul podcast din luna mai, aceasta a oferit următorul sfat amuzant, dar foarte serios, în același timp: „Încă mai am imagini cu mine dansând într-un costum în formă de răhățel. Deci ar fi potrivit să port unul la final, nu? Verificați-vă mereu „scaunul””.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult