O familie de români, în care ambii soți sunt șoferi de TIR, câștigă anual zeci de mii de EURO. Vor să deschidă o afacere în țară, dar nu au idei

O familie de români, în care ambii soți sunt șoferi de TIR, câștigă anual zeci de mii de EURO. Vor să deschidă o afacere în țară, dar nu au idei
Sursa FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 12/02/2024, 20:27
Actualizat: 12/02/2024, 20:28

O familie de români, în care ambii soți sunt șoferi pe TIR în străinătate, suține pe un grup dedicat antreprenorilor, că au un venit anual de 80.000 de euro și vor să se întoarcă în țară pentru a deschide o afacere, dar nu știu în ce să investească banii.

„Eu și soțul dorim să ne retragem în România în următorii maximum doi ani și am vrea să ne deschidem o afacere. Ne-am gândit la a cumpăra, cu bani cash, un apartament la munte pentru regim hotelier sau 1-2 apartamente în orașele universitare pentru chirie. Altă variantă ar fi deschiderea unui centru de activități pentru copii, ceva inovativ, pentru că nu există în orașul nostru, o școală de șoferi axată mai mult pe categoriile de mare tonaj sau un atelier de mulaje artistice. Știu că sunt din domenii diferite, dar sunt lucruri la care ne-am pricepe. Ambii suntem șoferi de TIR și veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați. Care credeți că ar fi cea mai rentabilă”, a scris femeia, sub anonimat, pe grupul de Facebook „Tineri Antreprenori – Sfaturi, idei, business”, potrivit Adevărul.

Opinii pro și contra, pe rețelele de socializare

Postarea acestora a generat sute de reacții, pe rețelele de socializare. Unii i-au sfătuit să investească în ceea ce știu să facă mai bine, în timp ce alții le-au spus că ar fi o greșeală să renunțe la joburile sigure pe care le au pentru o afacere despre care nu sunt siguri că va fi profitabilă.

  • „Eu și familia mea, deși avem o afacere, anul acesta sperăm să reușim să plecam din România. Definitv. Pentru binele copiilor, pentru binele nostru, pentru că nu mai suportăm mizeria, toxicitatea (Ploiești), birocrația, corupția, taxele mult prea mari, pentru că este din ce în ce mai rău. Vă doresc succes, dacă vă întoarceți. Noi ne-am săturat”, a scris un antreprenor.
  • „Noi ne-am întors din SUA (nevoiți) pentru o perioadă în România. Am fost antreprenori și acolo, și asta facem și aici. România are oportunitățile ei, dar și multe minusuri și lucruri care trebuiesc înghițite așa cum sunt. După trei ani înapoi în România trăim în fiecare zi comparația cu SUA și nu pot să spun că recomand reîntoarcerea unor români acasă. Vei avea mereu în minte comparația cu o țară, probabil mai bine dezvoltată și așezată (chiar și cu problemele și lipsurile de acolo). Dacă nu aveți experiență în afaceri nu este imposibil să reușiți chiar și în România, dar va fi foarte dificil. Vă recomand să vă educați/informați legat de drumul pe care doriți să îl începeți. Mult succes!”, a fost unul dintre sfaturi.
  • „După un an de antreprenoriat în România, o să vă fie dor de cei 80.000 euro”, a fost mesajul unui membru al grupului.
  • „Cumpărați cât mai multe apartamente puteți. După care, deschideți școală de șoferi de TIR. Ce știți să faceti cel mai bine vă aduce cel mai mare profit, iar apartamentele vă vor ajuta să aveți venituri relativ pasive până se dezvoltă școala de șoferi. Succes!”, a fost un alt sfat.

„Avem multe de gândit și de luat în calcul”, a fost concluzia autorului postării după avalanșa de mesaje.

Sursa FOTO – caracter ilustrativ: Facebook

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce s-a întâmplat la scurt timp după ce sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
Forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați. Cum sunt pedepsiți soldații...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Un luptător MMA din Republica Moldova este individul care a bătut-o cu sălbăticie pe tânăra...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
3 premiere Dacia la Geneva 2024. Duster, cel mai frumos SUV de la SALON? GALERIE...
VIDEO - Moștenirea lăsată de Mioara Roman! Cine va trebui să plătească datoriile rămase
Pensionarii cărora nu li s-au adăugat sporurile la recalculare. Veniturile reale ar putea avea o...
Tamás Sulyok a fost desemnat noul preşedinte al Ungariei / Iohannis îi transmite felicitări
Ce i-a dus Petre Roman fostei soţii, la priveghi? Cu ce a mers la căpătâiul...
A fost găsit CEVA NEMAIVĂZUT până ACUM pe suprafața unei stele
NOUL VERDICT pe care îl așteaptă SIMONA HALEP. Este procesul de 10 milioane de dolari
Românii nu mai cumpără online. Motivele pentru care a căzut piața
Cine sunt concurenții de la Asia Express sezonul 7. Acestea sunt cele 9 perechi care...
BANCUL ZILEI. Bulă: Nevastă-mea a bușit mașina! Ștrulă: Sper că nu este rănită!
Cum încearcă firmele din Coreea de Sud să crească natalitatea țării?