O femeie din Craiova a găsit un portofel cu peste 1.500 de euro și l-a dus la Poliție. Ea nu a vrut să primească niciun fel de recompensă

O femeie din Craiova a găsit un portofel cu peste 1.500 de euro și l-a dus la Poliție. Ea nu a vrut să primească niciun fel de recompensă
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 21/10/2021, 12:48

O femeie modestă, în vârstă de 52 de ani, din Craiova, a găsit un portofel cu peste 1.500 de euro în el și l-a dus direct la Poliție.

Proprietara banilor a fost găsită imediat pentru că, pe lângă bani, aceasta avea și toate actele de identitate în portofel.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Mihaela Sadoveanu, femeia de 52 de ani mergea pe stradă și a observat portofelul, în zona cimitirului „Dorobănția” din Craiova.

L-a ridicat și a văzut că în interior se afla o sumă mare de bani. Era plin de bancnote de lei și euro. A observat că acolo erau și actele de identitate ale proprietarei portofelului.

Femeia care a găsit portofelul se bucură că a reușit să facă o faptă bună

Femeia, chiar dacă nu are o situație financiară foarte bună, a decis să-l ducă la Secția 6 Poliție Craiova. Le-a spus oamenilor legii că nu vrea să se știe că ea a înapoiat un portofel cu bani, iar fapta ei nu vrea să fie răsplătită în vreun fel.

A menționat doar că se bucură că a putut să facă o faptă bună. În scurt timp, polițiștii au identificat proprietarul de drept, o femeie de 36 de ani, din Craiova, căreia i-a fost restituit portofelul.

În interior se aflau 1580 de euro şi 50 de lei. Femeia a manifestat recunoştintă, mulţumindu-le atât poliţiştilor, cât şi femeii care a demonstrat ce înseamnă responsabilitate şi spirit civic.

„Poliţiştii doljeni apreciază cetăţenii care îşi asumă un rol activ în viața comunității. Îi mulţumim femeii care a oferit un exemplu şi tuturor cetăţenilor care vin în sprijinul nostrum. Amintim că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Recomandăm cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemenea date de autentificare”, a transmis Mihaela Sadoveanu.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult