O femeie din Galați a comandat un iPhone de 6.700 lei. Când a deschis cutia a avut un șoc. Ce se afla înăuntru. “Ne-am luat țeapă!”

O femeie din Galați a comandat un iPhone de 6.700 lei. Când a deschis cutia a avut un șoc. Ce se afla înăuntru. “Ne-am luat țeapă!”
O femeie din Galați a comandat un iPhone de 6.700 lei. Când a deschis cutia a avut un șoc. Ce se afla înăuntru. “Ne-am luat țeapă!” (Sursa foto: capturi stirileprotv.ro)
Publicat: 13/01/2021, 13:08
Actualizat: 13/01/2021, 13:09

O pensionară din Galați a comandat un iPhone, în valoare de 6.700 de lei. Curierul i-a adus acasă cutia, iar când a deschis-o femeia a avut un șoc. Înăuntru nu era telefonul, ci doar cuie și șuruburi. Poliția a fost alertată și a început o anchetă.

În vârstă de 64 de ani, femeia a făcut un contract și s-a angajat să achite în rate un iPhone, în valoare de 6.700 de lei. Pentru că aparatul nu mai era disponibil în magazin, l-a comandat acasă. Habar nu avea că ar urma să fie păcălită într-un mod grosolan.

Atunci când cutia a venit, femeia a desfăcut-o și a avut parte de o cruntă dezamăgire. În interior nu se afla iPhone-ul, ci doar cuie și șuruburi. Nepotul pensionarei a filmat totul și a urcat video-ul pe rețelele sociale.

Salut, băieţi! Avem un unboxing la iPhone. De 512 GB, golden. Revin când îl deschid. Cam aşa arată cutia. Ia să vedem. Auuuu. Staţi aşa. Ne-am luat țeapă”, spune băiatul, pe filmare.

Femeia din Galați a făcut actele pentru iPhone în magazin

A venit curierul la uşă, i-a dat telefonul, cutia, aşa. A intrat în casă, curierul a plecat. Când să desfacă cutia, ce a găsit în cutie? A găsit şuruburi, nituri, cuişoare. Jumătate de cutie, un pumn, aşa…”, a povestit și Elena Pepene, pensionara păcălită.

Potrivit contractului, pensionara urma să achite cei 6.700 lei în rate, în următorii doi ani. “În magazin, am făcut actele, am făcut tot, urma ca după câteva zile să primim telefonul. La câteva zile, fata a primit telefonul acasă. Când l-a desfăcut în bucătărie, cu nepotul meu, ea filma şi nepotul îl desfăcea”, a mai povestit femeia, potrivit stirileprotv.ro.

Poliția a început o anchetă

Poliția a fost anunțată și a demarat o anchetă. “Sesizarea persoanei în cauză a fost înregistrată la Secţia 2 Poliţie Galaţi, în baza acesteia poliţiştii întocmind un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune”, a spus comisar-şef Gabriela Costin, de la IPJ Galaţi.

Femeia a luat legătura și cu Protecția Consumatorului, dar angajații i-ar fi transmis că nu o pot ajuta. “Acum o să mă informez cu colegii mei. Eu, personal, nu ştiu nimic despre acest caz. Vreau să verific mai întâi să văd dacă este deschis un caz pentru doamna aceea”, a spus un reprezentant.

De precizat că femeia nu apucase să plătească prima rată, ceea ce este foarte bine. Aceasta a precizat că nu va achita niciun leu și așteaptă Poliția să facă lumină în acest caz.