O gravidă venită în concediu în România a murit după ce a fost depistată cu varianta Delta

O gravidă venită în concediu în România a murit după ce a fost depistată cu varianta Delta
Publicat: 17/09/2021, 19:21

Covid-19 a adus tragedie într-o familie venită în România pentru a-și petrece concediul. O tânără gravidă, în vârstă de 36 de ani, a murit, după ce s-a infectat cu varianta Delta, în România.

Femeia, gravidă în 6 luni, a fost infectată cu Covid-19, în România, și internată, timp de o lună de zile,  la spitalele din Piatra Neamț și în Iași, unde a și murit.

Bebelușul său, adus pe lume prin cezariană în cursul internării, nu a supraviețuit nici el, în ciuda eforturilor medicilor.

Gabriela, în vârstă de 36 de ani, a venit în țară împreună cu soțul său și cu băiețelul de 4 ani la finalul lunii iulie. Au călătorit din Spania, cu teste negative, spre aeroportul din Cluj și de aici la rudele din Petroșani și Piatra Neamț. Ceea ce trebuia să fie un concediu liniștit alături de părinți și familie, în scurt timp s-a transformat într-un coșmar.

Pe 12 august, femeia însărcinată în 6 luni, a fost luată cu ambulanța, testată și transportată la spital. Testul a ieșit pozitiv, iar femeia a fost internată mai întâi pe secția de boli infecțioase și apoi la ginecologie.

Din cauza complicațiilor suferite de copil în urma infectării mamei, prematurul a fost intubat imediat, însă din păcate a murit după două zile. Pe 30 august, mama în stare deosebit de gravă a fost tranportată cu o ambulanță la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Aici, după o suferință de încă două săptămâni, femeia s-a stins din viață și ea.

Soțul îndoliat este nemulțumit că soția să nu a fost transferată imediat la Iași de la spitalul din Piatra Neamț. În replică, medicii de la Piatra Neamț se apără și spun că au încercat să o transfere pe pacientă, dar nu au primit avizul necesar.

“Mi-au spus noi suntem deja depășiți de situație. Nu mai putem face nimic, suntem depășiți de situație. (…) Același lucru zi de zi, că nu o să apuce ziua de mâine că este în stare foarte gravă și că o pierd, o pierd, o pierd”.

Potrivit medicilor de la Iași, biata femeie nu a avut nicio șansă din cauza afectării pulmonare severe.

Ovidiu Popa, medic UPU Iași: “O lehuză infectată cu sars cov 2 cu afectare pulmonară importantă, peste 75% din ariile pulmonare. Pacienta a ajuns la noi intubată și ventilată mecanic s-au efectuat toată procedurile specifice de terapie intensivă, din păcate nu a răspuns foarte bine și nivelul de oxigenre al țesuturilor a scăzut. Iar după 2 săptămâni din păcate a decedat”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase