Nu există doar ”azilele groazei” în Ilfov | VITALITAS, servicii de 5* în cel mai mare ”hotel pentru seniori” din Europa de Est (P)

Publicat: 12/07/2023, 18:24
Actualizat: 12/07/2023, 22:06

Într-o perioadă în care județul Ilfov a intrat în centrul atenției prin ”azilele groazei” în care sute de bătrâni și tineri cu dizabilități au fost supuși unor tratamente umilitoare, desconsiderați și înfometați, la marginea pădurii Snagov totul pare desprins dintr-o realitate paralelă, una în care grija și respectul față de seniori s-a transformat în laitmotiv.

În contextul în care, în urma neregulilor descoperite la ”azilele groazei” din județul Ilfov, opinia publică a fost oripilată de dramele dezvăluite, instituțiile statului care au efectuat controale la VITALITAS au constatat că nu există nimic în neregulă.

Redefinind standardele de calitate ale industriei de servicii de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice în doar 6 luni de activitate, VITALITAS – cel mai mare hotel pentru seniori din Europa de Est – oferă sevicii de 5* persoanelor de vârta treia, sub un motto nu numai generos, ci și autentic – ”O longevitate de calitate”

La VITALITAS, a oferi îngrijire și confort – la nivel de excelență – este nu doar un obiectiv, ci și o realitate susținută, cotidian, prin performanță, pricepere și profesionalism. VITALITAS este singurul centru dedicat seniorilor, proiectat și realizat de la zero pentru acest scop, în sistem “no-step” – fără nicio treaptă pe întreg circuitul dedicat rezidenților.

În țara noastră, potrivit statisticilor, indicele de îmbătrânire demografică  este în creștere de la an la an, iar preocuparea pentru îngrijirea și ocrotirea  seniorilor apasă greu pe umerii ambelor  generații. Din păcate, senectutea este investită cu o conotație negativă și lăsată, practic, în umbra celor mai noi tehnologii și a inovațiilor în sănătate și în domenii conexe.

 ”Viața merită într-adevăr trăită, nu doar supraviețuită”

VITALITAS

Un proiect inovativ construit la standarde europene

Nu mai este un secret că seniorii reprezintă o categorie vulnerabilă, economic, fizic și emoțional, din cauza excluderii din câmpul muncii, a limitărilor impuse de vârstă și de sănătate. Marginalizarea și izolarea unei categorii de vârstă care reprezintă aproximativ 20% din populația României este reprezentativă pentru valorile acesteia.

Din  dorința de a aduce un nou concept pepiața  din România care să  schimbe paradigma îngrijirii vârstnicilor, a apărut VITALITAS, o adevărată oază de îngrijire. Amplasat într-un cadru natural, în proximitatea pădurii Snagov, beneficiind de un parc și de un lac chiar în curte, centrul oferă seniorilor tot ceea ce au nevoie pentru a-și continua această etapă a vieții cu demnitate și, nu în ultimul rând, cu bucuria de a trăi fiecare zi cu o energie pozitivă redescoperită.

Departe de agitația orașului, seniorii devin rezidenți ai acestei locații privilegiate și încă din prima zi, sunt integrați  în  circuitul  de  socializare,  pentru a minimiza impactul schimbării. Integrarea se realizează treptat și firesc, cu empatie și căldură, printr-o muncă de echipă.

Centrul VITALITAS

La VITALITAS, seniorii beneficiază de un plan personalizat de îngrijire, sunt orientați spre activități, pentru a se întării ideea de scop și senzația  de  utilitate, precum și o perspectivă de viitor. Abordarea multidisciplinară  presupune interacțiuni frecvente cu specialiștii implicați în planul  terapeutic. Astfel, nevoile fiecărei persoane sunt prioritizate și îndeplinite.

Centrul de Excelență pentru Îngrijirea și Asistența Persoanelor Vârstnice și Prevenirea Tulburărilor de Memorie este localizat la marginea pădurii Snagov, în Strada Codrii Vlăsiei nr. 9, mai precis la circa 800 m de la ieșirea de pe A3 spre Snagov – Ghermănești.

VITALITAS – Panoramă lac

Îngrijire la standarde înalte într-un spațiu premium

Vârsta a treia este asociată, din păcate, cu ultimii ani ai vieții, fiind o sintagmă care induce resemnare și așteptare pasivă, dar centrul  VITALITAS și-a propus să încurajeze seniorii la activități diverse, precum pictura, socializarea sau hidroterapia.

Terapia ocupațională oferă șansa de reintegrare, prin redobândirea unor funcții cognitive și comportamentale.

  • Centrul VITALITAS oferă servicii de rezidență permanentă sau temporară.
  • Serviciile și programele dedicate se adresează seniorilor cu afecțiuni degenerative, celor care au nevoie de recuperare medicală, persoanelor ce necesită îngrijire permanentă, dar și persoanelor singure care au nevoie de socializare și de o comunitate.
  • Echipa VITALITAS este formată din medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți, psihoterapeuți și personal auxiliar.
VITALITAS – salon de înfrumusețare

Spațiul a fost creat să acomodeze persoanele cu dificultăți motorii prin conceptul de “no-step”, adică fără nicio treaptă pe întreg circuitul dedicat rezidenților.

Seniorii au libertate completă de mișcare, dacă starea de sănătate le permite. Aceștia pot ieși cu familia la restaurant, sau se pot bucura de o ”sesiune” de  cumpărături.

Sună la 0219012 și programează-ți o vizită ca să vezi excelența la lucru. Pentru mai multe informații, accesează pagina web  vitalitas.ro/ro/

Piscină de hidroterapii cu biciclete medicinale și bandă

”Rezidenții își pot trăi vârsta a treia cu demnitatea binemeritată și cu respectul cuvenit”

”O longevitate de calitate” este motto-ul și laitmotivul centrului VITALITAS. În cadrul acestui proiect, seniorii  beneficiază nu doar de o îngrijire de  calitate, ci și de o calitate a vieții ridicată.

Prin integrarea într-o comunitate, în cadrul unui spațiu premium, cu toate facilitățile necesare pentru stimulare cognitivă și încurajarea unui stil de viață activ, rezidenții își pot trăi vârsta a treia cu demnitatea binemeritată și cu respectul cuvenit.

Familia este implicată activ în viața celui drag. Membrii familiei pot beneficia de psihoeducație, grație  psihologului  clinician  care  asigură  comunicarea  permanentă  între  familii  și  seniori,  în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora.

Echilibrul psiho-emoțional este un aspect extrem de important în cadrul unei comunități de seniori, în care sănătatea psihică este la fel de importantă ca cea fizică.

  • În cadrul centrului VITALITAS se pune accentul pe profilaxia, diagnosticarea și tratamentul bolilor de memorie, dar și pe recuperare  medicală,  a  refacerii  motricității și densității
  • Dotările centrului includ o bază de recuperare, săli de kinetoterapie și fizioterapie, o piscină de aquaterapie, un  restaurant  cu  bucătărie  proprie,  o  cafenea,  salină,  salon  de  înfrumusețare, farmacie, clinică medicală și chiar și un cabinet stomatologic.

Nu în ultimul rând, centrul VITALITAS are un spațiu special destinat celor ce suferă de Alzheimer, Parkinson sau alte tulburări de memorie. Acesta include și un spațiu în aer liber în care rezidenții se pot plimba sau pot face mișcare sub atenta monitorizare a personalului specializat, care, cu profesionalism și empatie, oferă asistență permanentă vârstnicilor afectați de Alzheimer și de alte tulburări.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Milionarul Cășuneanu a fost bătut după un scandal în „lumea bună”. “Fabulosul Costeluș” și-a primit...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Femeia care și-a rupt pașaportul și a ales închisoarea din Belarus în locul exilului este...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A venit anunțul agenției care a distrus-o pe Halep: DECIZIA și motivarea hotărârii...
Recalcularea pensiilor. Cine trebuie să aducă documente în plus la dosar
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
O structură scufundată a fost descoperită în Grota Albastră din Italia