O „măicuţă suspectă” cerea bani oamenilor pe stradă, în Râmnicu Vâlcea. Surpriza pe care au avut-o poliţiştii când au condus falsa „măicuță” la secție

O „măicuţă suspectă” cerea bani oamenilor pe stradă, în Râmnicu Vâlcea. Surpriza pe care au avut-o poliţiştii când au condus falsa „măicuță” la secție
Sursa FOTO: observatornews.ro - Poliția Locală Râmnicu Sărat
Publicat: 26/11/2021, 18:15

 Politiştii locali din Râmnicu Sărat au fost sesizaţi de trecători şi de oamenii care aşteptau într-o staţie de autobuz că o persoană ce pare suspectă, aparent îmbrăcată în haine monahale, care cere bani în apropiere. În zonă a fost trimisă o echipă a Poliţiei Locale care a condus persoana respectivă la secţie.

Acolo, poliţiştii au aflat că persoana respectivă era de fapt un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din judeţul Bacău, care se deghizase în măicuţă pentru a face rost de bani. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi apoi dus la sediul Poliţiei Municipale din Râmnicu Vâlcea pentru continuarea investigaţiilor, potrivit observatornews.ro

Falsa maicuţă spune că, deşi este bărbat, a reuşit, prin această metodă, să păcălească mulţi oameni. A apelat la această metodă pentru că munca este grea, iar banii se câştigă greu. Tânărul recunoaşte că nu a muncit nicio zi în viata lui. El spune că îi este, totuşi, ruşine de ceea ce face, dar numai atunci când este prins, deoarece îl văd cei pe care i-a înşelat.  Politiştii locali din Râmnicu Sărat l-au prins pe tânăr exact când acesta se pregătea să părăsească municipiul.

”Chiar şi Dumnezeu a spus: cere şi ţi se va da”, le-a spus bărbatul din Bacău poliţiştilor, potrivit adevarul.ro. În ceea ce priveşte hainele monahale pe care le purta, bărbatul susţine că nu sunt veşminte bisericeşti, ci haine simple, cumpărate de la second-hand.

Cazul din Râmnicu Vâlcea nu este unul singular. În urmă cu două săptămâni, o femeie din Prahova, care pretindea că este maică stareţă la o mănăstire, a fost arestată preventiv, marți, de magistrații Judecătoriei Deva, după ce a fost acuzată că a înşelat o femeie cu peste 350.000 de lei. Banii au fost achitați de victimă pentru diferite rugăciuni și dezlegări.

În 2020, un cerşetor din Capitală s-a îmbrăcat în haine de călugăriţă, de la un magazin second hand, iar apoi a stat cu orele în faţa unei biserici din Bucureşti.

În scurt timp, a câştigat 800 de lei, însă din păcate pentru el, a fost prins de poliţie şi luat la întrebări, unde a mărturisit de ce a recurs la asemenea gest.