O navă NASA va lovi intenţionat un asteroid. Alexandru Mironov: „Această mică navă este sinucigașă. E vorba de un kamikaze, va exploda”

Publicat: 26/09/2022, 16:42

NASA va încerca astăzi o operațiune pe care omenirea nu a mai realizat-o până acum. O navă spațială robotizată este programată să lovească la noapte un asteroid în spațiul cosmic.

O navă spațială robotizată a NASA este programată să lovească la noapte un asteroid îndepărtat cu 25.500 de kilometri pe oră în spațiul cosmic, pentru a demonstra capacitatea viitoare a agenției de a apăra Pământul de pericolele din spațiu.

„Trebuie să ne apărăm, și-au spus pământenii, pentru că o mulțime de bolovani cosmici vin peste noi, fie din centura postmarțiană, fie de la de la Jupiter. Ca să ne apărăm, când un obiect vine către tine, către planeta Pământ, fie încerci să-l distrugi, ceea ce e foarte greu, fie încerci să-l deviezi.

Pentru prima dată, o echipă care s-a pus la punct științific și tehnic din toate puncte de vedere îl așteaptă pe asteroidul care vine spre noi. I s-au calculat traiectoria și a fost trimisă o navă către acest bolovan cosmic.

Această mică navă este sinucigașă. E vorba de un kamikaze, va exploda. Şi nu e vorba să trimiți ceva de mari dimensiuni pentru o explozie cosmică de nivel atomic, ci se speră că traiectoria asteroidului va fi modificată.

Nici nu ne trebuie mai mult, pentru că dacă e atacat la timp un asemenea agresor, el e deviat. Din motivele fizicii cosmice, el se duce în altă parte.

Iată că învățăm, dacă ne iese cu adevărat manevra aceasta, învățăm să ne apărăm de relele care pot să vină peste noi”,  a explicat scriitorul de science fiction Alexandru Mironov, luni, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase