O șoferiță se plânge că are mașina electrică în service de 4 luni, din cauza unor PROBLEME cu încărcarea. „Sunt nevoită să o vând, însă nu prea am ce”

O șoferiță se plânge că are mașina electrică în service de 4 luni, din cauza unor PROBLEME cu încărcarea. „Sunt nevoită să o vând, însă nu prea am ce”
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 04/02/2023, 09:31
Actualizat: 04/02/2023, 09:35

Mulți clienți care și-au cumpărat un autoturism marca Dacia Spring se declară mulțumiți de achiziție, dar sunt și unele persoane care se plâng. Este cazul unei șoferițe care susține că are mașina în service de aproape 4 luni. Acum se gândește să o vândă, dar în acest moment nu prea are ce.

Ea a povestit totul pe o pagină auto, găzduită de Facebook, dedicată clienților acestui model.

„Întâmpin următoarea problemă. Am mașina în service de aproximativ 4 luni (am avut probleme cu încărcarea, mi s-a schimbat altă piesă, am luat mașina și a doua zi a reapărut problema și am dus-o înapoi – long story short). În acest moment sunt nevoită să o vând (însă nu prea am ce să vând – având în vedere că nu au reparat-o). Ce aș putea face pentru a-mi recupera banii pe mașină și a scăpa de toată nebunia?

S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problemă? Menționez că am făcut plângere la Protecția Consumatorului, acum două luni, și nu am primit niciun răspuns până în ziua de azi.

Presupun că singura metodă rămasă este acționarea în instanță. Aștept părerile celor care au mai fost puși în situații similare”, a scris femeia pe grupul Dacia Spring România, găzduit de Facebook.

Ce sugestii și soluții a primit de la alți clienți

În urma postării sale, a primit mai multe sugestii și soluții la rubrica de „comentarii”, din partea altor clienți care și-au cumpărat același model.

  • „Cere alt Spring pentru perioada cât al tău e în reparație”;
  • „Trimiteți email la ANPC cu numărul plângerii, să vă dea un status. E posibil să fi răspuns service-ul la ANPC că ei «au rezolvat» problema”;
  • „Soluția e să așteptați repararea. Apoi vă gândiți și vedeți dacă vreți să o mai dați”;
  • „Vocea clientului-Dacia, protecția consumatorului”;
  • „Vedeți ce zic legile, cât timp poate fi ținut un produs la reparat în garanție. Toate au o limită”;
  • „Cereți să vi se schimbe mașina sau să vă dea banii înapoi, iar dacă nu vor, faceți plângere la ANPC și se rezolvă. Îi va obliga”;
  • „Judecată, clar, îți dau avocat dacă vrei”.

Vă recomandăm și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase