O tânără a fost bătută de un șofer pentru că s-a băgat în față la o coadă formată într-o benzinărie din Iași

O tânără a fost bătută de un șofer pentru că s-a băgat în față la o coadă formată într-o benzinărie din Iași
Sursa: Alexandra Pandrea / Gandul
Publicat: 10/03/2022, 13:21

O tânără a ajuns la spital după ce a fost lovită pentru că s-a băgat în fața unui șofer la o coadă formată într-o benzinărie din Iași.

„La data de 09 martie ac, în jurul orei 21.00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Urbană Iași au fost sesizați de către o tânără, de 22 ani despre faptul că, în urma unui conflict spontan cu un bărbat, atât ea cât și prietenul ei au fost agresați de către acesta”, a transmis Poliția.

Conflictul a avut loc în apropierea unei benzinării, în timp ce aceștia stăteau în coloană, pentru a alimenta autoturismele cu carburant.

Se pare că aceasta nu a stat la coadă și s-a băgat în fața altui șofer, fapt ce a generat conflictul de la stația peco.

„Tânăra a fost transportată la spital pentru investigații medicale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în vederea luării măsurilor legale”, potrivit sursei citate.

Isteria a plecat de la un fake news

Întreaga isterie care a cuprins România a plecat de la o benzinărie independentă din Beiuș, județul Bihor. Administratorii societății au crescut brusc prețul la carburanți la 11 lei.

Informația a devenit virală, iar șoferii au intrat în panică și au luat cu asalt benzinăriile, pentru a alimenta până la miezul nopții la vechiul preț, de 7-8 lei.

O ședință de urgență a avut loc la Guvern, joi dimineața, pe tema prețului carburanților. Șefa ANAF, șeful Consiliului Concurenței, șeful ANPC și Ministrul Economiei au fost convocați de premierul Nicolae Ciucă.

„Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii și economia. Nu voi permite nimănui să profite de situație pentru ca din lăcomie să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România e o țară sigură, garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică

Vor fi controlate toate companiile petroliere din România. Am cerut sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”, a spus premierul.

Zvonurile care au alimentat isteria de la pompe nu s-au adeverit joi dimineață

Zvonurile conform cărora carburanții vor costa, de joi, peste 10 lei pe litru, și care au alimentat isteria de la pompe nu se adeveresc, pentru că benzinăriile din București vând astăzi motorină și benzină cu prețuri între 7,5 și 8,5 lei. Prețurile au crescut cu 20-30 de bani, nu cu mai mulți lei, așa cum circulau informațiile pe site-urile de socializare.

Doar câteva benzinăriile au prețuri de peste 9 lei, pentru un litri de motorină, dar în nicio stație nu există carburanți care să coste 10 lei/litru, așa cum au indicat zvonurile care au circulat, miercuri, pe rețelele de socializare. Din acest motiv, mulți șoferi s-au înghesuit să alimenteze până la miezul nopții și în multe orașe din țară s-au format cozi chiar și de mai mulți kilometri.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase