O tânără a murit, după ce șoferul mașinii în care era, aflat sub influența drogurilor, a pierdut controlul volanului, în nordul Capitalei

O tânără a murit, după ce șoferul mașinii în care era, aflat sub influența drogurilor, a pierdut controlul volanului, în nordul Capitalei
Sursa: Facebook
Publicat: 25/12/2022, 18:25
Actualizat: 25/12/2022, 18:34

Pasagera unui autoturism implicat într-un accident rutier pe Șoseaua Gheorghe Ionescu – Sisești, din nordul Capitalei, a fost declarată decedată de echipajele de intervenție, în după-amiaza primei zile de Crăciun. Șoferul mașinii în care se afla era sub influența drogurilor.

Brigada Rutieră a fost sesizată duminică, prima zi de Crăciun, în jurul orei 15:17, prin intermediul SNUAU 112 cu privire la un accident de circulație înregistrat pe Șos.Gheorghe Ionescu – Sisești, din sectorul 1.

„Din informațiile preliminare, un tânăr în vârstă de 18 ani a condus un autoturism pe șos. Gheorghe Ionescu – Sisești dinspre bd.Bucureștii Noi către str.Ion Ionescu de la Brad și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, moment în care s-a răsturnat, iar din impact a lovit două autovehicule parcate. În urma accidentului de circulație a rezultat decesul pasagerei aflate în autoturism”, au transmis polițiștii.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0, iar la testarea preliminară cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

Se efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație.

După accident, rraficul rutier a fost restricționat pe ambele sensuri de deplasare ale șoselei Gheorghe Ionescu – Sisești și se desfășura sub îndrumarea polițiștilor rutieri.

Consum ridicat de droguri de sărbători

În contextul în care numărul mare de evenimente organizate, în special în cluburi și restaurante, reprezintă pentru traficanții de stupefiante o bună ocazie pentru câștiguri serioase, surse din rândul polițiștilor antidrog au dezvăluit, pentru Gândul, că există informații potrivit cărora mulți dintre cei care se ocupă de trafic ar fi achiziționat marfă pentru a putea onora numărul mare de comenzi, în special pentru noaptea de Revelion.

Sursele citate au precizat că, pentru acest gen de eveniment, cele mai căutate droguri sunt cele „de petrecere”, adică ecstasy și cocaina. Având în vedere cererea mai mare decât de obicei, există informații că stupefiantele se vor scumpi cu aproximativ 30 la sută.

În același timp, anchetatorii trag și un semnal de alarmă cu privire la faptul că, din dorința de a câștiga mai mult, pe fondul cererii mari, dealerii ar putea să amestece narcoticele cu alte substanțe toxice, pentru a obține o cantitate mai mare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase