O tânără care lucrează în IT a lansat un subiect INCENDIAR pe Reddit: „Ce faci dacă ești prost? Nu toată lumea are creier de IT-ist”. Încurajările nu au întârziat să apară: „Lucrez în IT și sunt prost de bubui”

O tânără care lucrează în IT a lansat un subiect INCENDIAR pe Reddit: „Ce faci dacă ești prost? Nu toată lumea are creier de IT-ist”. Încurajările nu au întârziat să apară: „Lucrez în IT și sunt prost de bubui”
Sursă Foto - Pixabay
Publicat: 05/02/2023, 21:44
Actualizat: 05/02/2023, 22:03

O tânără a lansat pe Reddit un topic interesant care a stârnit zeci de comentarii. Ea a pus problema abordării „succesului în carieră” total diferit în raport cu modul în care este acesta văzut din perspectiva discursurilor de dezvoltare personală: „Ce faci în țara asta dacă ești prea prost să fii IT-ist, inginer sau medic? Eu, de exemplu, sunt proastă. Am făcut o facultate inutilă. Am făcut un curs inutil. Acum lucrez în IT dar nu am evoluat aproape deloc”, spune tânăra.

„Toată lumea văd că împinge ideea asta că trebuie să avansezi în carieră, să strângi bani, să investești în crypto, să tragi de tine să fii promovat la muncă pe un post mai bun, etc. Dar ce faci dacă ești prost? Nu toată lumea are creier de IT-ist. Nu toată lumea e inteligentă. In fact, cred că majoritatea oamenilor sunt proști. Știu că o să ziceți că „trebuie să te descurci, să găsești metode diferite de a avea succes”, dar cum faci asta dacă ești prost? Cum poți să ai o viață împlinită dacă ești prost? Și întrebarea finală, chiar meriți să suferi pentru că ești prost? Și asta zic în condițiile în care AI ÎNCERCAT să evoluezi dar nu ai reușit și ai rămas tot prost… e vina ta sau e vina societății?

Ce faci în țara asta dacă ești prea prost să fii IT-ist, inginer sau medic? Eu, de exemplu, sunt proastă. Am făcut o facultate inutilă. Am făcut un curs inutil. Acum lucrez în IT dar nu am evoluat aproape deloc într-un an și sunt plătită prost, așa că mă gândesc să mă apuc de food delivery…și de acolo nu știu ce va fi. Probabil job hopping până ies la pensie sau mai degrabă până mă sinucid. Ce fac dacă sunt proastă? Ce se presupune că trebuie să facă proștii ca să supraviețuiască? Aveți cumva vreun ghid de survival pro-prost în România?”, a întrebat aceasta pe Reddit.

„Un prost harnic e mai bun decât un deștept leneș”

Postarea a adunat sute de comentarii în care tânăra a primit sfaturi și asigurarea că nu e proastă, așa cum a afirmat.

„Lucrez în IT și sunt prost de bubui. Am o grămadă de persoane care pot să confirme. Continui să te educi (educația nu e pentru deștepți, e în primul rând pentru proști). Un prost educat o să-l întreacă pe deșteptul needucat. Continui să muncești (hărnicia e în primul rând pentru proști, se știe). Dar un prost harnic e mai bun decât un deștept leneș. Continui să te adaptezi (nu e nimeni deștept în toate domeniile, ci fiecare e prost în majoritatea lor). Dar un prost care și-a găsit locul (elementul lui) e mai util decât un deștept în nesfârșită căutare. Continui să arăți respect. Un prost cu bun simț poate fi mai bun coleg de muncă, decât un deștept care se poartă prost.” , scrie un alt internaut.

Un alt comentator susține și el afirmațiile primului: „Confirm. Lucrez in IT si sunt prost de bubui.”

„Faci un doctorat pe securitate naționala și ajungi in parlament iar de acolo cerul îți este limita”, scrie un internaut care se autorecomandă ca fiind expat.

„Eu sunt prost, am terminat liceul într-o clasă de elita unde m-am simțit prost cu adevărat”

„Eu sunt prost, am terminat liceul într-o clasă de elita unde m-am simțit prost cu adevărat. Parca restul luaseră steroizi și își terminau propozițiile unul altuia incluzând și profesorii aici.

Am dat la facultate, dar a trebuit să lucrez sa pot sa bag păpică la stomacel. Un profesor universitar a zis că ar trebui să-mi stabilesc prioritățile in viața fie facultate fie munca așa că m-a motivat sa nu-mi termin facultatea ( nu că mi-ar fi plăcut oricum). El era sătul comparativ cu mine care eram flămând cam tot timpul, dar asta e viața.

Prin urmare ca studii recunoscute am doar Liceul, sunt un om ratat așa cum îl vede societatea, nu?

Lucrând de tânăr am văzut totuși că alții au dificultăți în a face lucruri care pentru mine erau usoare. Am observat că alții vor doar să tragă de timp la munca pe când eu mă plictiseam daca nu aveam nimic de făcut.

Am incercat sa identific lucrurile la care mă pricepeam mai bine. Am încercat să-mi găsesc loc de muncă in domeniul și pentru munca la care mi se părea că mă pricep mai bine.

După câțiva ani un patron mi-a zis probabil în glumă ” Director” dar am luat-o că atare.

Ce vroiam sa spun e că trebuie să-ți descoperi vocația iar vorba lumii și modalitatea în care societatea te vede sunt doar prostii”, o încurajează un alt comentator.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani...
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete