O tânără româncă a murit încercând își facă un selfie la o cascadă periculoasă din Thailanda. Ce au anunțat autoritățile

O tânără româncă a murit încercând își facă un selfie la o cascadă periculoasă din Thailanda. Ce au anunțat autoritățile
Sursa: Facebook - Nane-Iosana Bodea
Publicat: 16/05/2022, 22:10

O tânără româncă, studentă în Austria, a murit în Thailanda, unde, ignorând avertismentele de pe panourile din zonă, a încercat să își facă un selfie la o cascadă cu grad ridicat de pericol.

Tânăra româncă se afla în vacanţă cu iubitul, cetățean austriac, pe insula Koh Samui, iar când a încercat să își facă un selfie la cascada Na Muang, care are 80 de metri înălțime, a alunecat şi a căzut în gol, lovindu-se de stânci, a informat poliția thailandeză, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Accidentul a avut loc sâmbătă, 14 mai, în jurul orei 15.00. Mai multe echipe de salvatori au fost trimise la faţa locului, însă tânăra, identificată de poliția thailandeză drept „cetățeanul român Nane-Iosana Bodea, 23 de ani”, nu a mai putut fi salvată, relatează Libertatea.

Manuel Opancar, 22 de ani, iubitul de naționalitate austriacă, împreună cu care tânăra se afla în vacanță, le-a spus salvatorilor că ea încerca să-și facă o fotografie pe marginea celui de-al patrulea nivel al cascadei Na Muang, dar a alunecat, conform sursei citate. El l-a spus că a ajuns la ea imediat după ce a căzut, însă deja murise, din cauza loviturilor la cap.

Potrivit informațiilor de pe contul de Facebook cu acest nume, tânăra Nane-Iosana Bodea, care a rostit primul cuvânt în 1998, a devenit studentă la Universitatea din Viena în anul 2020.

Potrivit poliției thailandeze, în zonă sunt multe panouri care îi atenţionează pe turişti cu privire la pericolele la care se expun dacă ies de pe traseele marcate.

Conform publicației Quotidien de Thailande, nu este prima dată când se întâmplă un accident fatal în această zonă. În noiembrie 2019, un turist francez în vârstă de 30 de ani a murit câzând de aceeași cascadă că a vrut să își facă un selfie prea aproape de margine, ia fel și un alt francez, de 24 de ani, în august 2015.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase