O țară îl convoacă pe ambasadorul rus pentru a protesta față de încălcarea „extrem de gravă” a spațiului său aerian

O țară îl convoacă pe ambasadorul rus pentru a protesta față de încălcarea „extrem de gravă” a spațiului său aerian
Foto ilustrativ: Pixabay
Publicat: 22/06/2022, 14:11

Ministerul de Externe de la Tallinn l-a convocat, marți, pe ambasadorul Rusiei pentru a protesta față de o încălcare „extrem de gravă” a spațiului aerian al Estoniei de către un elicopter rusesc.

Este a doua oară în mai puțin de două săptămâni când partea estoniană își exprimă dezaprobarea față de reprezentantul diplomatic al Moscovei, informează Agerpres.

Potrivit ministerului, un elicopter rusesc a survolat sud-estul Estoniei în data de 18 iunie 2022, fără a avea permisiunea în acest sens.

„Estonia consideră că este vorba despre un incident extrem de grav şi de regretabil, care creează fără îndoială tensiuni suplimentare şi este complet inacceptabil”, arată un comunicat al ministerului.

De asemenea, Estonia a cerut din nou retragerea trupelor rusești din Ucraina. Statul estonian cere Rusiei să înceteze amenințările la adresa vecinilor și să înțeleagă că prețul agresiunii declanșate împotriva Ucrainei este unul foarte ridicat.

Estonia și-a exprimat totodată sprijinul față de Lituania, amenințată de Vladimir Putin cu represalii după interzicerea tranzitului pe teritoriul lituanian al unor mărfuri destinate enclavei ruse Kaliningrad de la Marea Baltică, informează sursa citată.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult