DETALII EXCLUSIVE. Trei bărbați din Tulcea, anchetați de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc după o acțiune de prindere în flagrant. Unul dintre suspecți, subofițer la Poliția Militară (SURSE)

DETALII EXCLUSIVE. Trei bărbați din Tulcea, anchetați de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc după o acțiune de prindere în flagrant. Unul dintre suspecți, subofițer la Poliția Militară (SURSE)
DETALII EXCLUSIVE. Trei bărbați din Tulcea, anchetați de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc după o acțiune de prindere în flagrant. Unul dintre suspecți, subofițer la Poliția Militară (SURSE)
Publicat: 05/02/2021, 12:00
Actualizat: 05/02/2021, 12:08

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a trei bărbați, aceștia fiind acuzați de trafic de droguri de risc și de mare risc, dar și de ”introducerea în țară de droguri de risc și de mare risc, fără drept”.

Surse judiciare au transmis, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că unul dintre cei bărbați – în vârstă de 31 de ani – este cadru militar și era angajat al Poliției Militare a MApN, în cadrul unității militare 1803 H Cataloi. Potrivit acestor surse, subofițerul vindea droguri de mare risc din luna august 2020.

În urma percheziției desfășurate la domiciliul său, polițiștii au descoperit:

  • 1 comprimat paralelipipedic de culoare vișinie având inscripționat pe una din fețe patru puncte
  • 1 corp solid de substanță cristalină de culoare alb-gălbuie formă neregulată cu aspect de MDMA – Ecstasy.
  • 1 cântar digital de precizie culoare argintie, pe care se observă urme de materie
  • 2 fragmente de staniol pe care se observă fragmente vegetale de culoare verde-oliv cu aspect și miros specific de cannabis
  • 1 telefon mobil marca Samsung Galaxy S9 +
  • suma de 2500 lei

Acțiunea de prindere în flagrant

Potrivit unui comunicat transmis de DIIICOT, inculpații au comercializat droguri de risc și de mare risc – în perioada august 2020 – februarie 2021, către consumatori de pe raza municipiului Tulcea, iar doi dintre aceștia au fost prinși, în flagrant, după ce preluaseră un colet de la o societate de transport internațional de persoane și mărfuri.

Cu două zile în urmă, pe data de 3 februarie, ”procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a 2 inculpați, după preluarea de către aceștia, de pe raza municipiului Constanța, a unui colet de la o societate de transport internațional de persoane și mărfuri. Cu ocazia percheziționării coletului, s-a constatat că acesta conținea cantitățile de 940 grame de Cannabis, 200 grame de Rezină de cannabis și 500 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA)”, se precizează în comunicatul transmis de reprezentanții DIICOT.

Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o durată de 30 de zile

În acest dosar au fost efectuate, transmite DIICOT, ”o percheziție auto și 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Tulcea, la locuințele celor trei inculpați, ocazie cu care au fost identificate cantitățile de 28,3 grame de amfetamină sub formă de substanță pulverulentă de culoare bej, presată sub formă de bulgări translucizi (MDMA), 3 grame de cannabis și 122 de pastile Ecstasy”.

Ieri, 4 februarie, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă – pentru o durată de 30 de zile – a celor trei bărbați.

”Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul S.A.S. Tulcea”, se menționează la finalul comunicatului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase