Orașul Covasna mai are rezerve de apă potabilă doar pentru o zi. Apelul autorităților

Orașul Covasna mai are rezerve de apă potabilă doar pentru o zi. Apelul autorităților
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/07/2022, 16:56

Autoritățile din orașul Covasna anunță că rezervele de apă potabilă ale localității sunt pe terminate, acestea putând să mai acopere necesarul pentru o singură zi.

Orașul traversează o perioadă dificilă din cauza secetei și a consumului mare de apă din această perioadă.

Autoritățile locale fac apel la cetățeni să nu utilizeze apa potabilă pentru activități non-esențiale, cum ar fi umplerea piscinelor sau udarea grădinilor.

Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe informează că orașul Covasna mai dispune de rezerve de apă potabilă pentru o singură zi.

În această situație sunt și alte localități din zonă, potrivit presei locale.

Autoritățile din Covasna fac apel la responsabilitate

Cetățenii sunt anunţaţi de reprezentanții societății să nu mai folosească apă potabilă pentru irigații, pentru umplerea piscinelor sau a bazinelor. Seceta a făcut ravagii, iar situația s-ar putea agrava şi în alte localități.

„Anunţăm locuitorii oraşului Covasna că în rezervorul de apă, care alimentează oraşul Covasna şi comună Brateş (localităţile Brateş, Pachia şi Telechia), mai este apă potabilă doar pentru o zi. Insistăm încă o dată asupra faptului că locuitorii să economisească apă potabilă, să nu folosească pentru udare, stropire, respectiv pentru umplerea bazinelor şi piscinelor”, informează compania locală de apă.

Sursa citată i-a avertizat şi pe locuitorii din Întorsura Buzăului și din comunele Sita Buzăului, Bărcani să folosească în mod responsabil apă potabilă și doar pentru strictul necesar.

Și alte localități din țară se confruntă cu lipsa apei

O defecțiune pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, cumulat cu temperaturile extreme din ultima perioadă au lăsat Craiova fără rezerve de apă.

„Din cauza avariei de pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, cumulată cu perioada caniculară, care a dus la creșterea excesivă a consumului, rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat. În aceste condiții, Compania de Apă Oltenia este nevoită să furnizeze apă, astăzi, 21.07.2022, în intervalul orar 19.00 – 21.00. După ora 21.00 se întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu”, anunță Compania de Apă Oltenia într-un comunicat.

Cartierele care vor fi afectate sunt: Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase