Până la sfârșitul anului, apare o nouă televiziune de știri în România, dar se fac deja angajări

Până la sfârșitul anului, apare o nouă televiziune de știri în România, dar se fac deja angajări
Foto ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 22/01/2021, 14:58

După ce a anunțat recent viitoarea lansare a unui nou poste TV de știri, Euronews România, grupul Euronews a deschis, vineri, procesul de recrutare pentru funcția de redactor-șef, care va conduce redacția noii televiziuni.

De menționat este faptul că Euronews România este o filială a Euronews care va produce si difuza știri locale, regionale, naționale și internaționale prin platforme TV și digitale. Canalul este preconizat să înceapă difuzarea, până la sfârșitul acestui an.

Redactorul-șef va fi recrutat de către Euronews și va fi angajat al Euronews. Canalul european caută pentru această poziție „un jurnalist de primă clasă, experimentat și respectat”. Ulterior, acesta va recruta toți redactorii, în coordonare cu partenerul român, urmărind să susțină valorile editoriale ale Euronews – independență și imparțialitate, standarde de etică și integritate și linia editorială „All Views” a canalului.

În ceea ce privește numărul angajaților, estimativ peste 100 de angajați vor fi recrutați pentru a lucra la Euronews România.

Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană (UE) şi va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, Sigma TV, care aparține Universității Politehnica București (UPB).

Ediţia în limba engleză a Euronews este deja disponibilă pentru milioane de români, însă noul proiect îşi propune să aducă publicului local un mix relevant de ştiri europene difuzate în limba română.

Care sunt condițiile, pentru a fi redactor-șef la Euronews România

Pentru a se încadra în regulile noii televiziuni, redactorul-șef trebuie să bifeze mai multe calități:

  • va inspira și conduce întreaga echipă editorială a Euronews România pe platformele de televiziune și digitale, pentru a crea știri naționale și internaționale competitive, pe baza filozofiei editoriale „All Views” care defineşte Euronews;
  • va fi responsabil pentru producția de ansamblu a Euronews România, asigurând cele mai înalte standarde editoriale și de producție ale Euronews, printr-o coordonare solidă a varietăţii de ştiri naționale, regionale și globale;
  • va asigura respectarea valorilor editoriale fundamentale ale Euronews precum obiectivitatea, echilibrul, acuratețea, corectitudinea, transparența și responsabilitatea, precum și strategiile editoriale, regulile și standardele etice ale Euronews.

Aplicațiile sunt deschise, începând de astăzi, pe site-ul Euronews și se vor închide pe 7 februarie 2021, la ora 23.59 CET, potrivit Capital.

Cum a apărut Euronews România

Pe data de 6 ianuarie 2020, Euronews a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de știri independent destinat publicului român.

În ultimii doi ani, Euronews a lansat deja alte trei proiecte afiliate. Euronews România este primul proiect afiliat lansat în Uniunea Europeană.

Euronews este un canal de știri internațional de vârf și unul dintre cele mai cunoscute și de încredere mărci de știri care operează în Europa. La nivel mondial, Euronews este difuzat în 160 de țări și ajunge în aproape 400 de milioane de locuințe – inclusiv 67% din locuințele din Uniunea Europeană și Marea Britanie.

În fiecare lună, Euronews ajunge la aproape 150 de milioane de oameni, atât prin platformele TV, cât și prin cele digitale, conform Global Web Index (T1, 2020).

EURONEWS a scris despre situaţia dramatică din Suceava, în timpul numărului record de cazuri Covid-19, numind-o „Lombardia României”

Euronews a scris anul trecut, în luna aprilie, despre situaţia dramatică a oraşului Suceava, unde sunt de două ori mai multe cazuri decât în oricare altă zonă a României, şi spune că aici este un fel de „Lombardia”, din cauza numărului mare de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, inclusiv cadre medicale.

Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus este dramatic, dacă este comparat cu ceea ce se întâmplă în România”, scria, atunci, Euronews.

În 10 aprilie, judeţul Suceava înregistra 1.529 de cazuri de COVID-19, aproximativ 30% din numărul total de cazuri din toată ţara.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
A murit iubitul tenismenei Aryna Sabalenka! S-a stins din viață subit la doar 42 de...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Vești cumplite de la ANM. Iarnă peste România, cât de frig va fi
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Filmarea autentică cu Kate Middleton și printul William după acuzațiile de infidelitate la adresa prințului...
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci...
De ce dăm vina pe victime?