Pare ireal! Câți lei primește salariu o femeie de serviciu într-un bloc din București, acum, în 2022

Pare ireal! Câți lei primește salariu o femeie de serviciu într-un bloc din București, acum, în 2022
Pare ireal! Câți lei primește salariu o femeie de serviciu într-un bloc din București, acum, în 2022 / Foto: Pixabay.com
Publicat: 16/03/2022, 14:00

Mulți români sunt curioși să afle câți bani primește, în mână, o femeie de serviciu. Salariile au mai crescut în anii recenți, la un program încadrat de opt ore.

De exemplu, o femeie poate câștiga 1.400 lei net, dacă se angajează menajeră în sectorul 4 al Capitalei, potrivit romjob.ro.

La hypemarketul Carrefour, un agent de curățenie primește 1.800 lei net, iar un șef de echipă 2.200 lei, în diferite zone din București.

Salariul crește în funcție de abilități și vechime, se oferă tichete de masă, ore suplimentare plătite, contract nedeterminat și chiar posibilități de promovare.

Câți euro poate primi o femeie de serviciu în București

Unele salarii sunt oferite în euro, între 100 și 500 de euro, pentru un post pentru curățenie la bloc, măturat și spălat.

Același salariu de 1.800 de lei poate primi și o femeie de serviciu angajată la un dispensar medical, pentru dat cu aspiratorul, șters geamurile, șters instrumentele profesionale etc.

Un alt loc de muncă este oferit în zona Pipera, într-un bloc. Aici, salariul net oferit unei femei de serviciu este de 2.500 lei net (bonuri de masă incluse).

Femeile de serviciu în Capitală, plătite cu 1.600-2.200 lei

O asociație de proprietari angajează un îngrijitor de bloc sau fără experiență, blocul având două scări de 10 etaje. Programul este flexibil, și în medie durează cam 3-4 ore pe zi și se rezumă la treburile gospodărești specifice pentru un bloc. Locația este în Prelungirea Ghencea 38-40.

O altă ofertă de angajare pentru o femeie de serviciu presupune un salariu de 1.600-2.200 lei și tichete de masă de 420 de lei pe lună. Mai mult, se decontează transportul și se oferă sporuri de weekend din salariu de bază/zi lucrătoare.

În Sectorul 6, o femeie de serviciu poate câștiga 400 lei net cu contract de 728 brut, 2 ore pe zi.

O altă asociație de proprietari oferă un salariu de 800 lei pentru o femeie de serviciu, program luni-vineri, 4 ore, în zona Titan-Ozana, Sector 3. Există și un „bonus de merit”. Se face contract de muncă!

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult