Părintele Constantin Necula: „Dumnezeu este chiar și în război. În lacrima soldatului care refuză să își împuște aproapele, în lacrima mamei care își așteaptă copilul” | VIDEO

Publicat: 21/04/2022, 15:23
Actualizat: 21/04/2022, 15:29

Prezent în cadrul podcast-ului „Altceva cu Adrian Artene”, părintele Constantin Necula a vorbit, printre altele, despre războiul din Ucraina.

El spune că Dumnezeu este prezent chiar și în astfel de situații catastrofale, în diverse forme.

„Dumnezeu e acolo lângă aceia care au știut să facă din războiul acesta o mărturie creștină. Mă întorc după câteva nopți nedormite, acum, când noi filmăm, sunt după nopți multe nedormite în voluntariatul Crucii Roșii. Și după întâlniri cu ofițerii de Poliție de Frontieră de la Sighet, după mii de telefoane, după o muncă enormă pe platforma Pro Ucraina de la noi de la Sibiu, care a trimis zeci de TIR-uri, Dumnezeu e acolo”, spune părintele.

„Dumnezeu îi plânge și pe unii și pe alții”

Părintele a mai vorbit și despre gesturile creștinești pe care le-au făcut ucrainenii față de soldații ruși și viceversa și spune că Dumnezeu este prezent și în acest mod, „în lacrima soldatului care refuză să își împuște aproapele”.

„Dumnezeu e inclusiv în copiii ăia ruși. Niște ucrainence i-au văzut cum stăteau înfrigurați și triști lângă niște tancuri care, fie vorba între noi, nu mai sperie pe nimeni. S-au dus femeile alea din sat, ăștia erau cu tunurile spre ele. Există mărturie filmată. Și femeile le-au dat să mănânce și copiii ăia mâncau și plângeau. Acolo e Dumnezeu. În lacrima soldatului care refuză să își împuște aproapele. În lacrima mamei care își așteaptă copilul și care este posibil să nu se mai întoarcă. Pentru că, până la urmă, Dumnezeu ăsta al nostru, care este ortodox, îi plânge și pe unii și pe alții, sunt convins”, a mai spus el.

Ediție specială de Paște a podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene și Părintele Constantin Necula

Părintele profesor Constantin Necula este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 23 aprilie, într-o ediție specială dedicată sărbătorilor pascale.

Nu rata o nouă ediție podcastului ce va fi difuzat începând cu ora 19.00 pe canalul de YouTube ALTCEVA cu Adrian Artene!

Părintele Necula, unul dintre cei mai apreciați și populari preoți crestin ortodocși din România, vorbește despre războiul din Ucraina și unde se situează Dumnezeu în acest război sângeros.

Totodată, acesta vorbește despre Nicolae Ceaușescu și povestește despre cum dictatorul a asfaltat drumul către Mănăstirea Tismana.

Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu, în 1994, ca șef de promoție. Este preot ortodox si profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri televizate.

Adrian Artene publică în presa naţională din 1996. Este dublu licenţiat în Jurnalism şi Drept, a absolvit şi două mastere în Teologie şi Ştiinţe Penale. Este autorul cărţii” Mafia Statală”, dar şi a volumelor de poezii” Iubirile pentru care a plâns şi Dumnezeu” şi ”Punctuaţia iubirii”.

Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi, totodată, al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Deţine numeroase premii pentru presă de investigaţie, dar şi premii literare.

Urmărește interviul integral cu Constantin Necula, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19, doar pe canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene. Abonați-vă aici!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”