Părintele Necula: „Magia Crăciunului este o jignire la adresa lui Isus Hristos”

Părintele Necula: „Magia Crăciunului este o jignire la adresa lui Isus Hristos”
Părintele Necula: „Magia Crăciunului este o jignire la adresa lui Isus Hristos” / Preotul Constantin Necula - FOTO: Facebook
Publicat: 04/12/2021, 18:19

Părintele Constantin Necula a vorbit despre sărbătorile de iarnă, credință, tradiții și felul în care au rezistat acestea în fața timpului.

Părintele Necula consideră că lumea a început să abuzeze de cuvinte fără sens, când vine vorba de sărbători și încet-încet pierdem din limba cultă a poporului român.

Slujitorul Domnului a făcut afirmații controversate, când a fost întrebat dacă lumea este pregătită pentru colinde și pentru a sărbători cum se cuvine Crăciunul.

„Oamenii sunt pregătiţi să colinde, dar nu ştiu dacă mai e pregătită lumea din jurul lor. Este o lume care i-a peste picior colinda şi crede că aduce magia Crăciunului. Am trecut prin Bucureşti astăzi, ca să ajung în studio. Mă uitam că iar a început boscorodeala asta cu magia Crăciunului. E aşa o jignire la adresa lui Hristos. Pentru că Hristos nu e mag şi nici nu face magie. A apărut un film de curând cu copilul Crăciunului. Copilul Crăciunului este Isus Hristos, restul sunt poveşti. Sigur că se vând bine.

„Magia Crăciunului, jignire la adresa lui Isus Hristos”

Peste tot unde te duci dacă îţi iei un baton cu ciocolată e magia Crăciunului, dacă îţi cumperi un telefon e magia Crăciunului. Adică, uzăm cuvinte care nu au sens şi asta ne face să pierdem limba cultă a poporului români care este extrem de atentă.

Despre Crăciun şi Paşte se vorbeşte în cantități extraordinar de fine de demnitate”, a spus părintele Constantin Necula în emisiunea „De-a viaţa ascunselea” de la Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult