Parlamentul a adoptat proiectul pentru a debloca angajările la stat. Posturile vacante din administrația publică centrală și locală pot fi scoase la concurs

Redactor:
Florentina Dinu
Parlamentul a adoptat proiectul pentru a debloca angajările la stat. Posturile vacante din administrația publică centrală și locală pot fi scoase la concurs
Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul care permite pe o perioadă de șase luni organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante în instituțiile și autoritățile publice.

Proiectul vizează desfășurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacanțe din cadrul unor instituții din sistemul justiției, precum și din cadrul Curții de Conturi. Proiectul a trecut de Camera Deputaților 302 voturi „pentru” și niciunul „împotrivă”.

Camera Deputaților a adoptat modificarea adusă Ordonanței de Urgență a Guvernului 183/2020

Modificarea a fost adusă Ordonanței de Urgență a Guvernului 183/2020 permite posibilitatea ocupării posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice prin concurs, pentru o perioadă de șase luni.

„Pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfășura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, se arată în forma adoptată de Camera Deputaților.

Administraţia publică se confruntă cu un număr mare de pensionări şi plecări din sistem

Parlamentarii și-au motivat decizia spunând că „administraţia publică se confruntă cu un număr mare de pensionări şi plecări din sistem, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată”, iar „volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul administraţiei publice impun ocuparea cu celeritate a posturilor vacante”.

Camera Deputaţilor este for decizional, astfel că proiectul de lege va fi trimis Președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

La data de 12 februarie 2021, starea de alertă a fost prelungită pe întreg teritoriul României cu încă 30 de zile.

Violeta Alexandru: Cine caută un loc de muncă, să se pregătească să participe la concursurile organizate în instituțiile publice cu deficit de personal

Fostul ministru al Muncii anunța, în 13 februarie, că în curând se vor face angajări în sistemul de stat, mai exact în cadrul instituțiilor publice care înregistrează un deficit de personal

„Cine caută un loc de muncă, să se pregătească să participe la concursurile organizate, în curând, în instituțiile/autoritățile publice cu deficit de personal. Și să aibă încredere. Vorbesc serios. De ce nu? Nu avem încredere că aceste concursuri sunt corecte? Vă rog să luptăm cu această prejudecată. Fără încredere și implicare, lucrurile nu se schimbă de la sine. La cererea insistentă a instituțiilor/autorităților publice care nu au putut face angajări tot anul trecut pentru că PSD a blocat angajările (fără nicio evaluare, doar ca să blocheze spunându-le oamenilor din sistemul public, care chiar aveau nevoie, că nu vrea PNL), ieri, în comisia de muncă, s-a votat pentru a se ridica această interdicție, permițându-se angajările pe o perioadă de 6 luni. DOAR cu încadrarea în limitele bugetare aprobate; nu se poate depăși cu niciun leu bugetul aprobat pentru salarii”, scria Violeta Alexandru, pe Facebook.

Captură şoc în vama României! Substanţa cu care s-au injectat românii: "Există decese şi efecte...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cine este Andrei Criste, pilotul care se afla la manşa MiG-21 care s-a prăbuşit lângă...
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Româncă găsită moartă, goală și cu o tăietură la gât, în apartamentul ei din Italia....
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Elena Băsescu a atras toate privirile pe stradă, ieri. Detaliul observat de paparazzi la ea
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci în această zi sfântă?
Top 10 alimente care scad colesterolul din sânge
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide