Violeta Alexandru jubilează. Companiile municipale înființate de Firea, desființate! Ei sunt primii care ajung în șomaj!

Violeta Alexandru jubilează. Companiile municipale înființate de Firea, desființate! Ei sunt primii care ajung în șomaj!
Violeta Alexandru jubilează. Companiile municipale înființate de Firea, desființate! Ei sunt primii care ajung în șomaj! / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 21/02/2021, 13:13

Violeta Alexandru, președintele PNL București, a anunțat duminică, nu fără o oarecare urmă de satisfacție în voce, desființarea primei companii municipale dintre cele deschise de Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei. Astfel, angajații Companiei Turistice Bucureşti vor fi primii care ajung în șomaj!

Potrivit fostului ministru liberal al Muncii, companiile municipale care „vor rămâne” sunt cele „înfiinţate legal” – STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica.

Violeta Alexandru face legea în Primăria Capitalei. Nicușor Dan, fără replică!

Însă, nici la aceste companii scăpate de furia liberalilor lucrurile nu sunt lămurite pe deplin, în sensul că Violeta Alexandru anunță că vor avea „în curând” noi conduceri.

„Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile. Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD-Gabriela Firea, Compania Turistica Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii, până la 20 de companii care vor fi desfiinţate”, a anunțat Violeta Alexandru, erijată în primarul Capitalei. În cazul celor patru companii păstrate, ele vor fi „eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne – STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica – vor avea în curând o nouă conducere, cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii”. Pentru restul, soarta e stabilită, spune Violeta Alexandru: „Restul companiilor vor fi desfiinţate! Este convingerea PNL că în piaţa liberă din Bucureşti există suficienţi furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare la preţuri competitive pentru ca cetăţenii Bucureştiului să fie deserviţi cu servicii de calitate”.

Culmea este că Violeta Alexandru admite că angajații companiilor municipale sunt neplătiți de luni de zile, însă dă vina pentru neachitarea salariilor tot pe Partidul Social Democrat! „Sunt angajaţi care nu au salariile plătite de luni de zile (…) Primarul general şi PNL vor avea grijă de salariaţii care nu au nicio vină că au ajuns în acest punct. Vina este a grupului de interese PSD, care şi-a plasat o serie de prieteni, cunoştinţe în managementul, în conducerea acestor firme şi care s-au bucurat de o serie de avantaje pe spatele dânşilor”, afirmă Violeta Alexandru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu