VIDEO | Patru utilaje de asfaltare de pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești au luat foc, între Balș și Pielești. „Au fost distruse în proporție de aproximativ 70%”

Publicat: 26/04/2022, 22:36
Actualizat: 26/04/2022, 22:37

Incendiu puternic pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești. Patru utilaje pentru finisarea asfaltului au ars ca niște torțe, marți seara. Focul a izbucnit pe un sector de drum care nu era deschis circulației, astfel că traficul nu a fost afectat.

Potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, incendiul a izbucnit în jurul orei 21:00, între localitățile Pielești și Balș. Lucrătorii Detașamentului Slatina și Gărzii Balș au intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

„Evenimentul s-a produs între localitățile Balș și Pielești, pe un sector de drum care nu este deschis circulației rutiere. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, la materialele combustibile din compunerea utilajelor. În urma incendiului cele patru utilaje au fost distruse în proporție de aproximativ 70 la sută”, a transmis Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Deocamdată nu se știe cu exactitate de la ce a izbucnit incendiul, DAR cauza este în curs de stabilire. Locuitorii din zonă, dar și trecătorii au surprins momentul în care utilajele ardeau și au postat imagini pe rețelele de socializare.

Toate utilajele erau parcate. Sectorul de drum pe care au ars utilajele ar trebui să fie deschis circulației în această vară.

Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost inaugurat în seara zilei de joi, 21 aprilie. Este vorba despre 16 kilometri care vor funcționa ca centură ocolitoare a orașului Balș. Deschiderea circulației este o adevărată gură de oxigen pentru localnici, dar și pentru șoferi care erau nevoiți să stea chiar și o oră pentru a traversa orașul.

FOTO & VIDEO: ISU-BIF

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase