Paul Stănescu, mesaj pentru Iohannis: ”Este obligat să pună umărul la declanşarea alegerilor anticipate, altfel va deveni groparul României”

Paul Stănescu, mesaj pentru Iohannis: ”Este obligat să pună umărul la declanşarea alegerilor anticipate, altfel va deveni groparul României”
Paul Stănescu, mesaj pentru Iohannis | Foto - Mediafax
Publicat: 08/10/2021, 16:02

Criza politică pe care o traversează România se adâncește, după adoptarea moțiunii de cenzură PSD prin care guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis. În acest context, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, îl contrazice pe președintele Klaus Iohannis și spune că alegerile anticipate pot fi organizate și ar fi o soluție pentru rezolvarea crizei.

Paul Stănescu reamintește că Iohannis – împreună cu Ludovic Orban – promova ideea alegerilor anticipate organizate în același timp cu cele locale, în 2020. Și asta, susține secretarul general PSD, pentru că nu aveau majoritate parlamentară la acel moment. Numai că demersul a fost abandonat după declanșarea pandemiei de coronavirus.

”Alegeri anticipate! Se poate! Preşedintele Iohannis susţine în mod ipocrit că alegerile anticipate sunt imposibil de organizat. Că nu ne dă voie Constituţia. Însă, în ianuarie 2020 el împreună cu tovarăşul de drum, Orban, îşi doreau alegeri anticipate odată cu cele locale. Motivul? Nu aveau o majoritate parlamentară. Au renunţat la demers pentru că începuse pandemia şi trebuiau să se prefacă că gestionează criza. Pentru că, în realitate, au gestionat doar interesele lor politice şi financiare. Spitalele sunt astăzi sufocate de iresponsabilitatea liberală, iar oamenii mor cu zile”, susține Paul Stănescu.

La momentul actual, PNL nu are majoritate parlamentară, iar Paul Stănescu este de părere că președintele Iohannis nu agreează ideea alegerilor anticipate tocmai pentru că liberalii au pierdut sprijinul electoratului, iar Florin Cîțu este un ”Superman” care ”a căzut în cap”.

”Liberalii sunt, în acest moment, lipsiţi din nou de o majoritate parlamentară. Dar, ce să vezi, anticipatele nu mai sunt pe placul lui Iohannis. Pentru că PNL-ul nu mai este în graţiile electoratului”, punctează secretarul general PSD.

”Românii şi-au dat seama că sunt fanfaroni şi ipocriţi, iar toate guvernele lui au eşuat. Superman Cîţu e căzut în cap”

Paul Stănescu, secretar general al PSD

”Dacă preşedintele preferă să sacrifice ţara, atunci înseamnă că s-a rupt total de realitate”

Alegerile anticipate nu sunt imposibil de organizat, mai spune Paul Stănescu, dar asta doar în condițiile în care s-ar dori, cu adevărat, o ”stabilizare” a scenei politice.

Poate fi ”desenat” un calendar, iar președintele României au trebui să susțină un astfel de demers, mai spune reprezentantul social-democraților. Însă, concluzionează acesta, dacă Klaus Iohannis va prefera să sacrifice România, atunci înseamnă că s-a rupt complet de realitate și poate devenit ”groparul României”.

”Anticipatele se pot face! Dacă există voinţă politică să clarificăm şi să stabilizăm scena politică, calendarul poate fi stabilit. Însă dacă preşedintele preferă să sacrifice ţara, decât să le ofere românilor şansa de a judeca performanţa partidelor, atunci înseamnă că s-a rupt total de realitate. Iohannis este obligat să pună umărul la declanşarea alegerilor anticipate, altfel va deveni cu acte în regulă groparul României. Pentru că dacă menţinem actuala matematică parlamentară vom trăi într-o criză politică perpetuă”, avertizează Paul Stănescu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult