UPDATE | Reacția lui Allen Coliban, în legătură cu perchezițiile DNA: „Este vorba despre una dintre instituțiile subordonate Primăriei Brașov” (VIDEO)

Publicat: 11/05/2023, 19:30
Actualizat: 11/05/2023, 19:34

Procurorii DNA au efectuat, joi, 16 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Braşov, Ilfov şi Argeş, într-un dosar care vizează suspiciuni de corupţie în atribuirea unor contracte de achiziţii publice. Percheziții au loc și la Primăria Brașov, condusă de Allen Coliban, în dosar fiind implicat, pe lângă primarul USR, și șeful Serviciului Public Local Termoficare (SPLT), Ionuț Mircea Marin, au declarat pentru Gândul surse judiciare.

UPDATE – Reacția primarului Brașovului, Allen Coliban, despre dosarul DNA în care e implicată instituția pe care o conduce

Edilul Brașovului, Allen Coliban, a reacționat joi – prin intermediul unui mesaj video – în legătură cu perchezițiile DNA, pe care le-a confirmat, dar a precizat că au fost făcute la una dintre instituțiile subordonate.

„Nu am primit nicio informare oficială. Din informațiile pe care le-am adunat până în acest moment, este vorba despre una dintre instituțiile subordonate Primăriei (Brașov-n.r.), acolo au fost efectuate perchezițiile astăzi și descinderea. Din punctul meu de vedere și din punctul nostru de vedere, zero toleranță pentru corupție. Sprijinim justiția în orice demers de aflare a adevărului și de mascare și penalizare a corupției. De altfel, am trimis în ultimii doi ani și jumătate sesizări pe fapte de corupție sau pe suspiciuni de fapte de corupție identificate în activitate. «Zero toleranțe pentru corupție», este mesajul pe care îl transmit, pe care îl întăresc și pe care îl susțin din poziția de primar al Brașovului”, este mesajul  transmis de Allen Coliban, pe Facebook.

Știrea inițială:

Ionuț Mircea Marin este fratele lui Ștefănel Dan Marin, fost primar general al Capitalei, în 2015. El fusese ales consilier general pe listele PP-DD, la alegerile locale din 2012, ulterior fiind reprezentant al UNPR, după ce partidul său a fost absorbit de această formațiune politică.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţii publice”, a anunțat DNA, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt făcute percheziţii în 16 locaţii din Bucureşti şi din judeţele Braşov, Ilfov şi Argeş, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale.

La finalul perchezițiilor, 12 persoane, printre care și reprezentanți ai firmelor vizate, vor fi duse la audieri în dosarul privind posibile faptele de corupție care ar fi fost comise în 2022.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi a Direcţiei Generale Anticorupţie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...