Peste 150 de autovehicule, majoritatea scumpe, oprite la granița României. Ce au declarat șoferii

Peste 150 de autovehicule, majoritatea scumpe, oprite la granița României. Ce au declarat șoferii
Sursa foto: Poliția de Frontieră
Publicat: 29/12/2020, 10:02

Poliţiştii de frontieră au descoperit 156 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorităţi (122 autoturisme, 19 microbuze, 10 automarfare, 2 motociclete şi 3 remorci). Mașinile semnalate furate sau căutate, au fost descoperite la frontieră în primele 11 luni ale anului, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGPF, cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare), P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Borş (judeţul Bihor). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu R. Moldova, în P.T.F. Albiţa şi P.T.F. Sculeni, precum şi la graniţa cu Bulgaria.

De asemenea, în perioada de referinţă au fost constatate 172 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi bulgari, ucraineni, englezi, italieni, moldoveni, turci, unguri,  polonezi, norvegieni şi alţii.

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei.

În urma analizei din acest an, s-a constatat că principalele ţări de unde proveneau  autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate la frontierele României, sunt Germania, Italia, Marea Britanie, dar şi România, majoritatea maşinilor depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

Ce au declarat șoferii

În cele mai multe cazuri, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşinile în România şi, la fel, nu cunoşteau că acestea se află în atenţia autorităţilor.

Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Punctelor şi Centrelor de Contact de la frontieră.

Poliţia de frontieră aminteşte cazul unui autoturism în valoare de 35.000 de euro, căutat de autorităţile din Italia, descoperit la PTF Turnu Măgurele, în data de 18 ianuarie 2020, când s-a prezentat un cetăţean bulgar la volanul unui autoturism marca Alfa Romeo Stelvio, fabricat în anul 2017.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în data de 13.07.2019.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean italian şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Drept urmare, autoturismul în cauză, în valoare de aproximativ 35.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele.

Un alt caz este cel al unui autoturism în valoare de aproximativ 50.000 de euro, căutat de autorităţile din Belgia, descoperit la PTF Giurgiu în data de 15.01.2020. Un cetăţean grec, în vârstă de 40 de ani, s-a prezentat la volanul unui autoturism marca Mercedes, fabricat în anul 2018. Poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Belgia, la data de 15.01.2020.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului