Peste 200.000 de locuri de muncă din Rusia sunt în pericol în urma ieșirii companiilor străine, afirmă primarul Moscovei

Peste 200.000 de locuri de muncă din Rusia sunt în pericol în urma ieșirii companiilor străine, afirmă primarul Moscovei
FOTO: alghad.com
Publicat: 18/04/2022, 18:51

Aproximativ 200.000 de persoane riscă să își piardă locurile de muncă în capitala rusă în urma plecării companiilor străine din țară, a declarat luni primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, într-o postare pe blog.

Autoritățile vor continua să implementeze planuri pentru a sprijini lucrătorii care riscă să rămână șomeri, punând deoparte 3,36 miliarde de ruble (41 milioane de dolari) pentru aceste planuri, a precizat Sobyanin.

„Continuăm să implementăm planul de îmbunătățire a sustenabilității economiei capitalei. Așa cum am planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de susținere a angajaților cu risc de concediere. Ținând cont de subvențiile de la bugetul federal, pentru implementarea acestuia vor fi alocate 3,36 miliarde de ruble. În primul rând, programul se adresează angajaților companiilor străine care și-au suspendat temporar activitatea sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de persoane riscă să își piardă locul de muncă”, a scris Sobyanin.

Planul de asistență pentru ocuparea forței de muncă include formarea personalului, angajarea în lucrări temporare și publice și stimulente pentru organizațiile și firmele care angajează acești lucrători, a adăugat el.

De la începutul războiului provocat de Vladimir Putin în Ucraina, majoritatea corporațiilor Occidentale care aveau birouri sau puncte de lucru în Rusia au decis să își suspende activitatea sau să se retragă definitiv din „țara agresoare”.