PNL Sector 1: ”Fără dezvoltare și investiții, Sectorul 1 rămâne scenă de circ și scandaluri. Pe banii și nervii oamenilor”

PNL Sector 1: ”Fără dezvoltare și investiții, Sectorul 1 rămâne scenă de circ și scandaluri. Pe banii și nervii oamenilor”
Comunicat de presă PNL Sector 1
Publicat: 03/08/2021, 12:44

Doar 4,7% din bugetul pentru dezvoltare. Atât s-a cheltuit la Sectorul 1 în primele șase luni ale anului. Deși ar trebui să fim un reper național de proiecte și investiții, de grijă la nevoile oamenilor și viziune pe termen lung, prioritățile Primăriei S1 rămân circul și scandalurile interminabile, zecile de procese, toate fiind o tactică de a distrage atenția de la incompetență și de la adevăratele probleme ale comunității. 

În ședința de Consiliul Local convocată astăzi, de la ora 12.00, pe ordinea de zi suplimentară sunt incluse două proiecte de HCL din care aflăm că și ADP are nevoie de servicii juridice externe, dar și că mai sunt 23 de procese cu operatorul de salubritate, aflate în diferite stadii de judecată pentru care executivul a considerat că nu are nevoie de împuternicirea Consiliului pentru a îl reprezenta în instanță. Asta după ce primarul Clotilde Armand a criticat virulent Consiliul pentru afirmațiile că nu avea nevoie de împuternicire. Iată că, de fapt, considerase același lucru în 23 de procese pe care le-a demarat.

„Partidul Național Liberal filiala Sector 1 susține orice demers în justiție, cât timp urmărește interesul cetățenilor și salvarea risipei banului public, dar nu fără să știe exact toate detaliil. Consilierii PNL Sector 1 vor solicita din nou, în ședința de astăzi, prezentarea de rapoarte detaliate pentru fiecare proces în parte, înainte de a lua orice decizie de mandatare. Mai ales că nu sunt 2 procese, ci 23 – un număr care poate fi aproape de ceea ce se numește abuz de drept. Este cât se poate de evident că nu se poate acorda un cec în alb, fără să știm în ce intrăm și care este stadiul acestor demersuri”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Reamintim că în ședința de Consiliu Local din 24 iunie, primarul a fost împuternicit să deruleze acțiuni de verificare a operatorului de salubritate, dar a trecut mai bine de o lună și nu a văzut nimeni vreun demers în acest sens.

De asemenea, același primar care se lăuda cu raportul Ministerului Finanțelor care invoca un prejudiciu de peste 243 milioane de lei, care trebuie recuperat.

Care sunt demersuri făcute în acest scop? Când va fi gata HCL-ul pentru acțiunea clară de recuperare a acestor prejudicii? Care sunt prioritățile primarului și a avocatului care pierde proces după proces?

Proiectele și amendamentele PNL pentru ședinta de astăzi

Ordinea de zi este completată de o serie de proiecte cel puțin îndoielnice, prin care solicităm în administrare, de la Capitală, diverse parcuri și străzi. Spunem îndoielnice pentru că aceste solicitări se bat cap în cap cu declarațiile primarului cum că nu ar fi bani în buget și cu realitatea în care nu plătește facturile furnizorilor.

Mai mult, în loc să se concentreze pe proiectele asumate și de care sectorul are nevoie, pe școli, creșe, amenajarea spațiilor care sunt administrate de sector, primarul cere de la Capitală parcuri incluse de primarul general în PNRR. Care este logica în această abordare?, întreabă Sebastian Burduja.

”Mai mult decât atât, consilierii PNL vor depune, în ședința de astăzi, proiecte și amendamente care să normalizeze și să aducă aproape de oameni și de nevoile lor activitatea primăriei. Astfel, avem pe ordinea de zi un proiect PNL ce prevede extinderea modelului danez la creșele și grădinițele din Sectorul 1, după rezultate remarcabile în centrele de zi în care funcționează momentan, dar și o serie de amendamente la propunerea de HCL care deschide curțile și terenurile de sport – necesare pentru ca acest proiect să fie de folos tuturor locuitorilor din sector, nu doar selectiv”, a mai explicat Sebastian Burduja.

”Amendamentele consilierilor PNL clarifică o serie de aspecte”

Proiectul „extinderea conceptului de educatie RODACIE (modelul danez) în creșele și grădinițele din Sectorul 1” constă în diseminarea la nivel sectorial a cunoștințelor, informațiilor și rezultatelor elocvente obținute în urma aplicării și adaptării pedagogiei daneze în România, prin formarea personalului angajat în creșe și grădinițe, în vederea dezvoltării competențelor în domeniul educației timpurii. Astfel, 168 de persoane angajate în centrele din subordinea DGASPC Sector 1 și 17 persoane angajate în grădinițele 206 și 97 vor urma sesiuni de formare în educație și coaching, dacă acest proiect va fi aprobat.

În ceea ce privește proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru accesul și modul de utilizare a curților și terenurilor de sport în aer liber  ale unităților de învățământ preuniversitar de stat aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului București, amendamentele consilierilor PNL clarifică o serie de aspecte, cele mai importante fiind:

  • Accesul va fi permis tuturor cetățenilor, nu doar celor până în 18 ani – cum prevedea, în mod discriminatoriu, proiectul inițial.
  • Primăria va fi obligată să asigure paza permanentă a tuturor unităților de învățământ. 

„Execuția bugetară de nici 5% pe investiții, într-un sector cu atât de multe nevoi, spune totul despre cum se face administrație la sectorul 1. La fel și rarele proiecte propuse pe ordinea de zi ale ședințelor, printre scandaluri și procese, făcute pe genunchi și doar că să poată fi enumerate apoi în postări lăudăroase. Așa cum am demonstrat până acum, echipa PNL susține orice demers de recuperare de prejudicii sau acțiuni în instanță, cât timp respectă legea. Dar e momentul, după aproape un an de războaie, ca primarul să lase avocații și instanțele să își facă treaba și să se concentreze pe adevăratele nevoi: INVESTIȚII, DEZVOLTARE, PROIECTE. Administrație, nu circ”, a conchis Sebastian Burduja.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
BOMBA zilei despre PFIZER! Ce efect secundar are a treia doză
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...