PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că nu respectă hotărârile Consiliului Local care ar fi contribuit la creșterea calității învățământului: „Doar 10% din suma alocată investițiilor din școli a fost cheltuită”

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că nu respectă hotărârile Consiliului Local care ar fi contribuit la creșterea calității învățământului: „Doar 10% din suma alocată investițiilor din școli a fost cheltuită”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand / FOTO - Facebook
Publicat: 07/09/2022, 19:33
Actualizat: 07/09/2022, 19:34

Reprezentanții PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand, prin intermediul unui comunicat, că nu se preocupă de școlile aflate pe raza administrativă. Mai mult, susțin ei, edilul nu repsectă hotărâri adoptate de Consiliul Local care ar fi contribuit decisiv la creșterea calității învățământului în Sectorul 1, deși se laudă cu „realizările” sale în ceea ce privește situația școlilor din Sectorul 1.

„USR, prin Clotilde Armand, continuă lupta împotriva Sectorului 1, acum faza pe școli. Cetățenii din Sectorul 1 au pierdut deja faza pe gunoaie, parcuri, drumuri, investiții etc. PNL continuă lupta cu minciuna”, se arată în comunicat.

10% bani investiți în școlile din Sectorul 1, până la finalul lunii august 2022

Potrivit sursei citate, Sectorul 1 are un buget de 407 milioane lei alocat de către Consiliul Local pentru unitățile de învățământ. Din această sumă, Primăria Sectorului 1 are la dispoziție 139 milioane lei pentru a moderniza școlile din sector și a asigura un sistem de învățământ eficient, diferența fiind repartizată către fiecare școală în parte în vederea asigurării funcționării.

„Deși Primarul Sectorului 1 se laudă cu investiții majore în școlile din sector, cifrele aferente plăților efectuate până la 31 august ne spun contrariul, doar 10% din suma alocată investițiilor din școli a fost cheltuită. De asemenea, situația școlilor la deschiderea noului an școlar, respectiv lipsa igienizărilor în majoritatea unităților de învățământ, lipsa reparațiilor curente și a investițiilor în amenajare și modernizare, demonstrează dezinteresul Primarului pentru elevii Sectorului 1”, precizează reprezentanții PNL Sector 1.

Astfel, mai spun ei, „așa cum apare clar din cifre, sectorul 1 are fonduri suficiente aprobate deja de Consiliul Local, care doar așteaptă să fie cheltuite pentru educația elevilor. Blocajul este dat de nepriceperea, neputința și managementul defectuos al administrației Clotilde Armand, efectul fiind evident în majoritatea școlilor”.

Aceștia mai precizează că, în prezent, elevii din sectorul 1 continuă să învețe în 3 schimburi, contrar declarațiilor Primarului Sectorului 1, exemplul cel mai elocvent fiind Școala gimnazială Pia Brătianu, pentru care Primarul nu a reușit de aproape 1 an de zile să amenajeze spațiul din Mareșal Averescu nr. 17, deși a avut votul Consiliului local și fonduri alocate în acest sens.

„Primarul Sectorului 1 se face că plouă când vine vorba de hotărâri adoptate de Consiliul Local care ar fi contribuit decisiv la creșterea calității învățământului în Sectorul 1”, arată PNL Sector 1, spunând care sunt acele decizii luate:

-Modernizarea, refuncționalizarea imobilului situat în Bulevardul Apicultorilor nr 1 în vederea utilizării acestuia că unitate de învățământ – Școală Gimnazială nr 6.

-Construire ansamblu educațional compus din școală, grădiniță, căi de circulație, spații verzi, terenuri de sport, zone de joacă, corpuri de iluminat, spațiu parcare, gard incintă” – Greenfield

-Construirea unui complex educațional în cartierul Henri Coandă.

-Construirea unor săli de sport pentru elevii unităților de învățământ:

  • Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I
  • Liceul Teoretic Nicolae Iorga
  • Școala nr. 183
  • Colegiul Grivița

-Sistem de antiefracție pentru unitățile de învățământ din rază Sectorului 1 al Municipiului București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'N-aveți curaj să vă aruncați!' Îngrozitor! Colegele de clasă, prezente la locul sinuciderii celor două...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Mama uneia dintre fetele care s-au sinucis a fost audiată: „Ea era foarte deschisă cu...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Porci vânduţi la poartă. Oferta unui localnic pentru clienţi: "Îl tranşăm în patru şi aia...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Șoferii vor fi amendați automat iar examenul auto va fi mai greu. Schimbări importante ale...
VIDEO - Un bărbat a fost reținut pentru înșelăciune. Ar fi vorba despre un cunoscut...
Mărirea buzelor a costat-o viața pe o tânără de 28 de ani! Declarațiile medicilor sunt...
Adina Iuliana Ghervase, “Văduva neagră” de la Iaşi, a ieşit din puşcărie! După ce beată...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Ema Uta, săruturi dezlănțuite în noapte cu un bad boy de oraș. Sunt imaginile sfârșitului...
Descoperire ȘOCANTĂ la Pompeii! Arheologii italieni au fost ULUIȚI după ce au scos...
PUTIN CUTREMURĂ omenirea! Anunţ istoric făcut chiar azi de ţarul Rusiei
Soluție în fața unui cutremur. Gândacul care poate salva victimele
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire...
BANCUL ZILEI. Clasă de ardeleni la ora de Română: Elev Pop, spune, te rog, o...