PNL Sector 1, scrisoare deschisă către cetățeni: ”Primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele, sănătatea și calitatea vieții”

PNL Sector 1, scrisoare deschisă către cetățeni: ”Primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele, sănătatea și calitatea vieții”
PNL Sector 1, scrisoare deschisă către cetățeni
Publicat: 23/07/2021, 14:21
Actualizat: 23/07/2021, 14:34

Criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei a generat și generează, încă, tensiuni uriașe, atât în viața de zi cu zi a locuitorilor din sector, cât și la nivel politic.

Echipa PNL Sector 1 a transmis cetățenilor din sector o scrisoare deschisă prin care avertizează că pericolul cel mai mare, într-o astfel de situație cotidiană nedorită este ”incompetența soră cu minciuna”.

Totodată, PNL Sector 1 consideră că primarul Clotilde Armand nu face altceva decât să sacrifice ”binele, sănătatea și calitatea vieții” locuitorilor din sector.

”Stimați cetățeni, de luni de zile, sunteți supuși unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei și șobolanilor. Dar cel mai mare pericol este INCOMPETENȚA soră cu MINCIUNA din primăria sectorului 1. De dragul circului mediatic, pentru a-și construi platforma pentru alegerile prezidențiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele, sănătatea și calitatea vieții.

Știm că v-ați săturat până peste cap. Circul trebuie oprit, iar PNL nu va cădea în capcana unui populism ieftin, pe spatele dumneavoastră”, transmite PNL Sector 1 în scrisoarea deschisă publicată în mediul online.

”Grupul consilierilor locali PNL Sector 1 nu se prezintă la această mascaradă”

Joi seară, după orele 21, consilierii locali PNL Sector 1 au fost informați în legătură cu o convocare pentru vineri, orele 12, la o ședință extraordinară de îndată, cu un singur punct pe ordinea de zi: propunere de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate.

PNL Sector 1 a anunțat că nu va participa la o ședință care poate fi etichetată drept ”mascaradă”, expunând și motivele unei astfel de decizii tranșante.

”Stimați cetățeni, grupul consilierilor PNL Sector 1 este prezent în Primărie, dar NU se prezintă la această mascaradă, din următoarele trei motive simple:

  1. Executarea contractului de salubritate ȚINE DOAR DE PRIMAR, iar primarul NU are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanței rezilierea contractului. Este liberă să facă pe cont propriu toate demersurile legale — și să și le asume. Astfel, ședința de azi este doar o nouă mare păcăleală, o diversiune prin care se încearcă manipularea dumneavoastră, stimați cetățeni, și pasarea răspunderii la Consiliul Local.
  2. NU sunt întrunite condițiile LEGALE pentru reziliere. Este chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului (culmea!), care arată că proiectul de HCL NU respectă condițiile contractuale (art. 22). E negru pe alb: înainte de reziliere in instanta, trebuie definitivata negocierea directa. Daca la 15 zile după negocierea directa nu se ajunge la un compromis, abia atunci se poate merge către rezilierea în instanță. Dar Consiliul Local a mandatat deja de săptămâni bune primarul sectorului 1 să negocieze reducerea tarifelor. Știți ce a făcut? Ați ghicit: NIMIC.
  3. Rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet IRESPONSABIL, dar doamna Armand nu riscă nimic. Pentru că aruncă toată răspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de către dumneavoastră, cetățenii fără vină ai sectorului 1.

”Primarul încalcă legea, acumulează penalități și blochează ridicarea gunoiului”

PNL Sector 1 a mai transmis că primarul Clotilde Armand ”încalcă legea”, blochează ridicarea gunoiului și, nu în ultimul rând, ”acumulează penalități”.

”În fine, chiar în decizia prefecturii de astăzi, privitoare la starea de alertă din sectorul 1, se spune foarte clar că trebuie să se asigure «posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către compania Romprest Service SRL». Primarul Armand trebuie să își asume toate aceste demersuri, inclusiv riscurile încălcării legii și prejudiciile care vor decurge din aceste decizii.

Stimați cetățeni, angajamentul PNL este să vă apere interesele și să vă spună adevărul. Nu vă lăsați păcăliți. Cercetați adevărul și veți vedea că toată această situație este generată artificial de oameni care vor un singur lucru: să-și facă imagine pe spatele și pe nervii dumneavoastră. Nu le vom permite acest lucru”, mai transmit reprezentanții PNL Sector 1.

P.S. Între timp, prin neplata facturilor legale, cu bun de plată, primarul încalcă legea, acumulează penalități și blochează ridicarea gunoiului. Nu spunem noi asta, justiția o spune. Acum câteva zile, justiția a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalități pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să își asume PE PERSOANĂ FIZICĂ aceste prejudicii.

PNL Sector 1

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
BOMBA zilei despre PFIZER! Ce efect secundar are a treia doză
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...