Poliția Română, mesaj inedit pentru șoferi. Cum încearcă să-i convingă să circule cu anvelope de iarnă. “Fetele care cad pe gheață, de Bobotează…”

Poliția Română, mesaj inedit pentru șoferi. Cum încearcă să-i convingă să circule cu anvelope de iarnă. “Fetele care cad pe gheață, de Bobotează...”
METEO. Condiții de iarnă în mare parte din țară, circulație oprită pe DN11 / Anunțul Centrului Infotrafic
Publicat: 06/01/2021, 13:37

Poliția îi îndeamnă pe șoferi să circule anvelope de iarnă, făcând, totodată, o legătură cu sărbătoarea de astăzi. Prin intermediul unui mesaj inedit, oamenii legii îi pun în gardă pe șoferi și îi atenționează că fetele care cad pe gheață în ziua de Bototează urmeasă să se mărite până la finalul anului.

Mesajul a fost postat, miercuri, pe contul oficial de Facebook al Poliției Române. “În popor se spune că fetele care cad pe gheață, în ziua de Bobotează, se mărită anul acesta. Nu știm dacă așa este… poate ne confirmă cineva, însă avem o recomandare pentru șoferii care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei: folosiți anvelope de iarnă!”, este mesajul transmis de Poliția Română, pe Facebook.

Poliția Română, ironizată: “În popor se spune că ar trebui să stea mai mult pe străzi, decât prin birouri”

Au existat, însă, și șoferi care nu au apreciat deloc mesajul inedit postat de oamenii legii. “Dragi șoferi, folosiți anvelope de iarnă dacă vreți să scăpați neînsurați și anul acesta!”, “În popor se spune că Poliția trebuie să patruleze mai mult pe străzile româneşti decât să stea mai mult timp prin birouri” și “În popor se iasă sau ar trebui să se iesă la împrăștiat antiderapant, nu de alta dar am văzut câteva mașini la știri care se mărita anul ăsta” au fost doar trei dintre mesajele acide la adresa polițiștilor.

Ce amenzi riscă șoferii care nu circulă cu anvelope de iarnă

Potrivit legii, cei care circulă pe drumuri acoperite de zăpadă, gheață sau polei cu ANVELOPE NEADECVATE sunt sancționați cu amendă din clasa a IV-a de sancțiuni, între 9 și 20 puncte amendă, adică între 1.305 și 2.900 lei!

Clasele de sancţiuni sunt:

– clasa I: 2/3 puncte-amendă;

– clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;

– clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă;

– clasa a IV-a: 9- 20 de puncte-amendă;

– clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.

Totodată, aceşti șoferi riscă să rămână şi fără certificatul de înmatriculare al maşinii, primind doar o dovadă înlocuitoare a actului original, fără drept de circulaţie.