Poliția și Jandarmeria suplimentează efectivele din Bolintin Vale pentru restabilirea ordinii publice, în urma revoltei cetățenilor, sătui de atacurile romilor

Poliția și Jandarmeria suplimentează efectivele din Bolintin Vale pentru restabilirea ordinii publice, în urma revoltei cetățenilor, sătui de atacurile romilor
Revoltă la Bolintin Vale, în fața Primăriei / FOTO - Captură video
Publicat: 13/01/2022, 18:45

Poliția Română împreună cu Jandarmeria au luat decizia de a suplimenta efectivele din localitate, în urma revoltelor de stradă de miercuri seară. Oamenii care au ieșit în stradă au cerut ca romii să fie alungați din localitate, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă și alții au fost atacați și bătuți cu bestialitate de o grupare de romi, care percepeau taxe de protecție de la localnici.

„În urma unei ședințe organizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu participarea șefului Poliției Române și șefului Jandarmeriei Române, s-au luat următoarele decizii:

O echipă comună din cadrul I.G.P.R. și a I.G.J.R. a fost trimisă în județul Giurgiu, pentru a clarifica gestionarea situației operative, activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, precum și modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale, sunt prezente forțe suplimentare din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

Pentru eficientizarea actului managerial, la nivelul I.P.J. Giurgiu, s-a luat măsura împuternicirii pe funcția de inspector șef a domnului comisar-șef Dana Ionuț, ofițer care a ocupat mai multe funcții de conducere, în prezent fiind titularul postului de șef al Poliției Sectorului 1, din cadrul D.G.P.M.B.

De asemenea, domnul comisar-șef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcția de adjunct al I.P.J. Giurgiu, vacantă până la această dată. Acesta este titularul postului de șef serviciu, în cadrul D.C.C.O.-I.G.P.R.

Comisarului-șef Georgescu Cătălin Constantin i s-au stabilit atribuții la nivelul Direcției Management Strategic și Suport Informațional, structură din cadrul Poliției Române”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Locuitorii din Bolintin Vale cer ca romii să fie alungați din localitate

Revoltă la Bolintin Vale, în fața Primăriei. Oamenii cer ca romii să fie alungați din localitate, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu au transmis, miercuri seara, un comunicat prin care face unele precizări cu privire la evenimentele din Bolintin Vale.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie, în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică. Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”.