Polițist din Gorj, acuzat de furt din magazine. Plătea un leu și ieșea cu plase întregi de produse

Polițist din Gorj, acuzat de furt din magazine. Plătea un leu și ieșea cu plase întregi de produse
Polițist din Gorj, acuzat de furt din magazine. Plătea un leu și ieșea cu plase întregi de produse / Caracter ilustrativ/sursa foto/Facebook
Publicat: 20/01/2022, 07:03

Un agent de poliție din Gorj a fost reclamat pentru furt calificat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu și ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Gorj desfășoară activități de cercetare penală într-un dosar în care trei vânzătoare ale unui magazin cunoscut din oraș, fiul unei dintre acestea și soțul ei, agent principal de poliție, au fost reclamați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, scrie gorjonline.ro.

Persoanele respective au folosit timp de câteva luni o metodă neobișnuită de furt, iar întreg sistemul a fost descoperit, în urmă cu un an, după ce au făcut mai multe plăți, cu cardul, în valoare de 1 leu.

Polițistul cumpăra sacoșe întregi de alimente cu 1 leu

În magazin nu exista un produs la un preț atât de mic, dar aceștia plecau cu plase întregi de alimente, țigări și băuturi alcoolice.

De exemplu, polițistul cumpăra diverse produse de la raionul de carne, care erau puse în plasă, iar vânzătoarea tasta pe terminalul POS suma de 1 leu.

În imaginile de pe camerele de supraveghere se vede cum polițistul îi dă vânzătoarei cardul, aceasta îl apropie de POS, acesta pleacă din magazin cu un pachet întreg de pulpe și un cofraj cu ouă, iar pe extrasul de la bancă, cu istoricul plăților, la data și ora respectivă apare ca fiind achitată suma de… 1 leu.

Fiul vânzătoarei de la raionul de carne proceda la fel la raionul la care vindea soția polițistului.

O a treia vânzătoare utiliza aceeași metodă, dar în afara programului de funcționare.

În 20 de zile, indivizii au ajuns la cumpărături de peste 7.000 de lei, fapt ce i-a dat de gol. Polițistul susține însă că nu știe nimic despre furturi.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase