Polițiștii plătesc 11 euro pe noapte la hotelul de 3 stele din Mamaia al Ministerului de Interne. Durata unui sejur este de maximum șase zile

Polițiștii plătesc 11 euro pe noapte la hotelul de 3 stele din Mamaia al Ministerului de Interne. Durata unui sejur este de maximum șase zile
Polițiștii își fac concedii decontate 90 la sută, la hotelul Ministerului Afacerilor Interne, de la Mamaia/Sursa foto/Europol
Publicat: 08/07/2021, 11:28
Actualizat: 08/07/2021, 11:58

Hotelul din Mamaia destinat cadrelor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a anunțat prețurile pentru sezonul estival. În cadrul programului „Litoral 2021”, resortul de 3 stele, finanțat de stat, pune la dispoziția angajaților camere duble și apartamente începând de la prețul de 55 de lei de persoană. În același timp, pe piața liberă, o cameră dublă la un hotel de 3 stele, la Mamaia, ajunge, în plin sezon, la 400 de lei pe noapte.

Direcția Generală Logistică a MAI a anunțat, printr-o circulară, că din data de 14 iulie, începe sezonul estival „Litoral 2021”. Cu această ocazie, au fost anunțate toate structurile ministerului, între care și CS Dinamo. În același timp, pe lista celor care au dreptul să-și facă vacanța la Meridian, hotelul cotat la 3 stele, finanțat de MAI, sunt trecuți și foștii angajați, aflați în rezervă ori în retragere.

Conform ofertei pentru angajați, un sejur nu poate dura mai mult de șase zile. Cazarea se face la ora 17.00 a primei zile de cazare, iar eliberarea camerei se face la ora 12.00 a ultimei zile. Potrivit ofertei, pentru o cameră dublă, prețul este de 55 de lei de persoană, în timp ce, pentru apartamentele de trei și patru persoane, prețul este de 85 de lei de persoană. Totodată, cadrele MAI pot opta și pentru trei mese, la prețul total de 55 de lei pe zi. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, prețul este de 30 de lei pe zi.

Polițiștii au reducere 90 la sută din prețul vacanței

În același timp, la hotelurile private din Mamaia, cotate cu 3 stele, o cameră poate ajunge și la 400 de lei pe noapte, în plin sezon. Prețurile pe litoral au explodat, în această vară, după ce, scăpați de restricțiile impuse de pandemie, românii s-au înghesuit pe litoral.

Surse din cadrul MAI au explicat, pentru Gândul, că în ciuda faptului că „Centrul de pregătire și recuperare/refacere a capacității de muncă Meridian -Mamaia”, așa cum se numește, de fapt, complexul este cotat cu 3 stele, condițiile de cazare sunt de proastă calitate. Sursele citate spun că mobilierul este foarte vechi, iar camerele arată de 2 stele.

Chiar și așa, cadrele MAI se luptă să prindă o cameră la „Meridian”, mai ales că polițiștii beneficiază de o reducere de 90 la sută din tariful standard, diferența de preț fiind decontată din bugetul Poliției Române.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase