Polițiștii și procurorul care l-au cercetat pentru tentativă de omor pe dansatorul dominican Fernando Polo, reclamați pentru corupție

Publicat: 03/04/2024, 07:15

Procurorul și polițiștii care au instrumentat o plângere pentru tentativă de omor depusă împotriva dansatorului dominican Fernando Polo, fost concurent la show-ul culinar „Chefi la cuțite”, fac obiectul unui denunț la DNA și Parchetul Curții de Apel pentru presupuse fapte de corupție. Totodată, au apărut și imagini noi de la momentul încătușării lui Polo.

La sfârșitul lui noiembrie 2022, în parcarea unui complex comercial din Sectorul 6 a avut loc un scandal care l-a avut în prim plan pe dansatorul dominican Fernando Polo.

Acesta devenise cunoscut, după ce fusese invitat la mai multe emisiuni mondene și participase, în calitate de concurent, la show-ul culinar „Chefi la cuțite”, difuzat de Antena 1.

Bărbatul, care lucra la o sala de fitness din Complexul Sir, s-a implicat într-un conflict cu un alt sportiv, iar ostilitățile au degenerat. Polo a sărit la bătaie, iar celălalt bărbat l-a lovit cu palma, provocându-i o ușoară comoție.

Dominicanul a folosit cuțitul primit suvenir de la emisiune

Dominicanul și-a revenit repede și a scos din portbagajul mașinii un cuțit de bucătărie primit ca suvenir de la emisiunea amintită, cu lama lungă de 20 de centimetri și lată de 4 centimetri.

Primii care au ajuns la fața locului și au întrerupt ostilitățile au fost un polițist aflat în timpul liber și un cetățean obișnuit. Pentru că nu voia să lase din mână cuțitul de bucătărie, polițistul i-a dat cu spray lacrimogen, după care, ajutat de bărbatul care îl ajuta, l-a pus la pământ.

În timp ce se luptau cu dominicanul, care refuza să se lase încătușat, unuia dintre bărbații în civil i-a căzut, dintr-un buzunar de la piept, un briceag de cuțitar, cu prăsele din lemn, cunoscut în mediile infracționale și sub numele de „mahon.”

În momentul în care cuțitul a ajuns pe asfalt, Polo a întins mâna încercând să-l apuce, dar a fost recuperat imediat, înainte să ajungă în mâna agresorului.

La scurt timp, la fața locului a ajuns și un echipaj de ordine publică din cadrul Secției 21, pentru a-l transporta pe Polo la audieri. În timp ce era imobilizat, acesta a spus, de mai multe ori, că el este „Fernando de la televizor” și „să vină Amir”, patronul sălii care la care lucrează Polo ca dansator și instructor de fitness.

Dus la secția de poliție, Fernando Polo a fost audiat și eliberat, fără a fi reținut, iar bărbatul atacat de el a depus plângere, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București (PTB), pentru tentativă de omor.

După mai bine de un an de anchetă, procurorii au decis să schimbe încadrarea faptei din tentativă de omor în loviri și alte violențe și declinarea competenței către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Victima a dus la DNA un CD cu imagini

Ca urmare, victima lui Fernando Polo, Aurel Turtureanu, a considerat că în spatele acestei decizii se află o posibilă faptă de corupție și l-a reclamat pe procurorul de la PTB la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Totodată, Turtureanu a depus și o plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele celor doi polițiști ai Secției 21, care l-au ridicat pe Fernando Polo din parcarea complexului comercial.

Aurel Turtureanu a depus la dosar o filmare surprinsă de camerele de supraveghere din Sir, în care A.C., unul dintre agenții respectivi, îmbrăcat în uniformă, apare în timp ce intră în magazinul de bijuterii deținut de acest Amir.

După ce îi arată ceva în vitrină, proprietarul magazinului iese și îi înmânează agentului un obiect pe care polițistul îl bagă într-unul dintre buzunarele pantalonilor tactici. În reclamația depusă la DNA, Aurel Turtureanu susține că aceste imagini ar dovedi posibile legături între polițiști și patronul lui Fernando Polo, care ar fi intervenit pentru a obține o decizie favorabilă dansatorului originar din America Centrală.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Un fost concurent la “Chefi la cuțite” a încercat să omoare un bărbat chiar cu cuțitul primit la emisiune. Imaginile sunt șocante

Urmărit general prins de polițiști în timp ce încerca să vândă o pușcă mitralieră UZI. Cumpărătorul este un lider al clanului Gruia

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Alimentele care ne pot strica vacanța. Vedeta zilei pune viața în pericol
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator