Polițistul drogat care s-a dus îmbrăcat în uniformă la prostituate a provocat un accident rutier. Acesta era deja cercetat disciplinar

Polițistul drogat care s-a dus îmbrăcat în uniformă la prostituate a provocat un accident rutier. Acesta era deja cercetat disciplinar
Imagine cu caracter ilustrativ
Publicat: 15/01/2022, 21:31

Un polițist din Buzău, cercetat deja disciplinar după s-a dus îmbrăcat în uniformă la prostituate și a provocat scandal, refuzând să plătească, a provocat sâmbătă și un accident rutier. El ar fi refuzat să sufle în fiolă sau să i se preleveze probe biologice, potrivit unor surse din poliție.

Agentul, în vârstă de 36 de ani și angajat din surse externe în Poliție în 2016, a lovit două mașini, care staționau pe marginea drumului, în apropiere de Râmnicu Sărat. Acesta era cercetat disciplinar de două zile de către Inspectoratul de Poliție Județean Buzău după ce, pe 13 ianuarie, a provocat scandal, refuzând să plătească serviciile unei prostituate. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale și nu și cu victime umane, cum s-a întâmplat în cazul polițistului – angajat tot din sursă externă în 2017 – care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, rănind-o grav pe prietena sa cu care traversa strada.

”În noaptea de 15 ianuarie 2022, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ203 H, în localitatea Topliceni a avut loc un accident rutier.

Din primele date de la fața locului a reieșit că în timp ce conducea pe direcția Râmnicu Sărat către Buda, un șofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staționate. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul este agentul de poliție implicat în evenimentul din noaptea de 12/13 ianuarie a.c.

Fiind suspiciuni că acesta s-ar afla sub influența băuturilor alocoolice polițiștii au solicitat testarea acestuia, însă în urma solicitării polițiștilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind sesizat, de îndată, Parchetul de pe lângă judecătoria Ramnicu Sărat spre competentă soluționare.

Precizăm că încă din data de 13 ianuarie 2022., conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a dispus cercetarea disciplinară cu privire la agent, iar în această seară, s-a dispus o nouă cercetare disciplinară, urmând ca în perioada imediat următoare să fie sesizat Consiliul de Disciplină în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău se delimitează de astfel de comportamente și pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară în condiții fermitate maximă”, au comunicat sursele G4media.ro.

Polițistul este cercetat disciplinar după ce s-a dus, în uniformă de serviciu și drogat, la o prostituată. La final, a vrut să plece, fără să o plătească. Cercetat este și un tânăr de 19 ani, care venise împreună cu agentul la aceeași tânără, pentru că s-a dat drept polițist. Agentul a fost angajat în 2016 din sursă externă.

Surse apropiate anchetei spun că cei doi au vrut să plece fără să plătească, iar femeia i-a reclamat la 112. Mai mult, și-a chemat în ajutor 2 prieteni, iar între cei 4 bărbați s-a iscat un scandal.

Când au intervenit, colegii polițistului l-au și testat, iar rezultatele au arătat că agentul consumase droguri.

Polițistul de 36 de ani s-a ales cu dosar penal și se fac cercetări pentru uzurparea de calități oficiale. A fost deschisă și o anchetă internă în care agentul este cercetat disciplinar.

Sindicaliștii susțin că astfel de cazuri arată problemele sistemului, pentru că sunt angajați pe locurile vacante oameni care nu au absolvit școlile de profil ale Minsterului de Interne.

”Sunt cu 30.000 mai puțini polițiști, dar asta, domnul Bode trebuie să îi scoată din birouri, să simplificăm birocrația în instituțiile statului, dar din păcate nu se dorește. Procedurile trebuie schimbate, trebuie reformă în Ministerul de Interne, dar e nevoie și de voință politică și, din păcate, în ultimii 15 ani, nu a existat”, a declarat pentru TVR 1 Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție, comentând situația cu polițistul implicat în scandal.

Agentul este anchetat de superiori și riscă să fie tras la răspundere disciplinar. Amicul său este cercetat pentru uzurparea de calități oficiale.