Poll Marius Tucă Show: „În condițiile în care pensia minimă este 1100 lei, cu cât ar trebui majorate pensiile?”. Ce au răspuns românii

Poll Marius Tucă Show: „În condițiile în care pensia minimă este 1100 lei, cu cât ar trebui majorate pensiile?”. Ce au răspuns românii
Publicat: 03/10/2022, 23:04

Luni, 3 octombrie, a avut loc o ediție specială a emisiunii „Marius Tucă Show”, invitatul zilei fiind Victor Ponta, fost premier al României și o importantă figură a politicii românești.

Prețurile au explodat, atât la alimente, cât și la energie, iar pensiile românilor nu mai fac față scumpirilor. Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat tot luni, că în ședința conducerii Partidului Național Liberal s-a decis că procentul maxim cu care vor fi majorate pensiile este de 11%. Ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, trebuie să vină cu o variantă concretă, „pe cifre”, iar decizia finală se va lua în coaliție.

Iată ce părere au românii cu privire la acest aspect. Întrebarea poll-ului din această seară a fost următoarea: „În condițiile în care pensia minimă este 1100 lei, cu cât ar trebui majorate pensiile?”, cu următoarele variante de răspuns:

  • Între 10% și 20%
  • Direct proporțional cu valoarea pensiei
  • Proporțional cu contributivitatea și vechimea acumulate

Cei mai mulți dintre cei care au răspuns la sondajul de pe canalul de Youtube consideră că pensia ar trebui majorată ținându-se seama de contributivitate și vechimea acumulată.


Citește și:

VIDEO Ponta: „Nu cred că va exista un partid suveranist în România. Turcia și Polonia sunt de 1.000 de ori mai suveraniști ca noi”

VIDEO Ponta: „Nu știe nimeni să explice de ce plătim noi cel mai mult când avem și hidrocentrală, și gaze, și cărbune și Nuclearelectrica”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase